Υπο εξεταση παρακολουθηση και φιλικων χωρων''...

Μετά από τις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των ΗΠΑ η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών σχεδιάζει να διευρύνει τις επιχειρήσεις αντικατασκοπείας της για να συμπεριλάβει φιλικές της χώρες,...
δήλωσε δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος ασφαλείας.
Όπως ανέφερε η εν λόγω πηγή, η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσε μέχρι σήμερα συστηματικά χώρες που ενέπνεαν ανησυχία, ενώ οι σύμμαχοί της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ
παρακολουθούνταν μόνο αν υπήρχαν βάσιμες υποψίες, όπως για παράδειγμα αν κατασκόπευαν τη Γερμανία ή αν στρατολογούσαν Γερμανούς κατασκόπους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεδομένων των αποκαλύψεων της NSA, η υπηρεσία από εδώ και στο εξής θα πρέπει να έχει μία «άποψη 360 μοιρών», η οποία θα περιλαμβάνει και φιλικές της χώρες.
Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο κόστος και η υπηρεσία θα ζητήσει από τη μελλοντική κυβέρνηση επιπλέον χρήματα για να διευρύνει τις επιχειρήσεις αντικατασκοπείας.
«Σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε χωρίς χρήματα», είπε ο αξιωματούχος επικαλούμενος διάφορες ανάγκες περιλαμβανομένης της τεχνικής εκπαίδευσης.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να συνεργαστεί πιο στενά με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ινστιτούτα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα