Θετικα αποτελεσματα και αυξηση κερδων 131% απο τον ομιλο μυτιληναιου

ΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΛΑΜΠ ΣΤΟ ΤΑΤΟΪ
Υπάρχουν εταιρείες που μέσα στην κρίση βγάζουν "θετικά αποτελέσματα" και μάλιστα παρουσιάζουν αύξηση κερδών; Υπάρχουν. Μία από αυτές ο όμιλος Μυτιληναίου όπου σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα :
Στο 1,05 δισ. ανέρχεται...
ο τζίρος, στα 183 εκατ. τα EBITDA για τον όμιλο στο εννεάμηνο. Ισόρροπη η συνεισφορά των τομέων δραστηριοποίησης ενώ μειώθηκε κατά 152 εκατ. ο δανεισμός. Ισχυρά μεγέθη για Μέτκα, με κέρδη 57,1 εκατ.Ενισχυμένα μεγέθη
εμφάνισε στο εννεάμηνο ο όμιλος Μυτιληναίου με αύξηση 131% στα καθαρά κέρδη και 61% σε επίπεδο EBITDA.
Τα κύρια σημεία των αποτελεσμάτων εννεαμήνου έχουν ως εξής:

• Αύξηση 61% της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA, στα €183,7 εκατ. από €114,3 εκατ. και της καθαρής κερδοφορίας μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κατά 131% στα €22,5 εκατ. από €9,7 εκατ.

• Η στρατηγική συμμαχία με τη FAIRFAX ενισχύει την πρόσβαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για την υλοποίηση των επιχειρηματικών στόχων του ομίλου.

• Σημαντική βελτίωση του πιστωτικού προφίλ (credit profile) του ομίλου μέσω της μείωσης κατά €152 εκατ. του καθαρού δανεισμού, από €725 εκατ. σε €573 εκατ., και της μετατροπής του συνόλου σχεδόν του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο (για 3 συν 2 έτη).

• Η ΜΕΤΚΑ ενισχύει τη θέση της στον διεθνή ανταγωνισμό ενεργειακών έργων (EPC), ενώ διατηρεί υψηλά περιθώρια κέρδους.

Υ.Γ. : Επίσης μαθαίνουμε ότι το κλαμπ στο Τατόι (τύπου Εκάλη κλαμπ) έχει μαζέψει όλη την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου μία πρωτοβουλία του ιδίου του κ. Μυτιληναίου με πολλούς αποδέκτες....ενώ η είσοδος του Νίκου Καραμούζη στο ΔΣ της εταιρείας αναμένεται να φέρει άρωμα τραπεζικό στον όμιλο!
Keywords
Τυχαία Θέματα