''xρυσοπληρωσαν'' τη βαλερι οι γαλλοι φορολογουμενοι...

22:55 16/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Σχεδόν με μισό εκατομμύριο ευρώ επιβάρυνε τους Γάλλους φορολογούμενους η πρώην "πρώτη κυρία" της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, σύμφωνα με πόρισμα...
της αρμόδιας επιτροπής που έχει επιφορτιστεί με την έρευνα για τις δαπάνες του Μεγάρου των Ηλυσίων, το 2013.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος,για όσο διάστημα βρισκόταν στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ, είχε τη δική της ομάδα: πέντε συνεργάτες που την βοηθούσαν να προωθεί τις ανθρωπιστικού χαρακτήρα αποστολές της και πέντε αστυνομικούς για να την προσέχουν νύχτα -μέρα.

Τα
αεροπορικά ταξίδια του "ροτβάιλερ των Ηλυσίων" αλλά και τα φιλανθρωπικά γεύματα που διοργάνωνε η πρώην ερωμένη του Γάλλου προέδρου, επιβάρυναν τους Γάλλους πολίτες με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 481 χιλιάδων ευρώ. Για την εφημερίδα "Le Parisien",η πρώην "πρώτη κυρία" της Γαλλίας διατηρούσε επίσης στο ξενοδοχείο "Hotel d' Evreux" έξι γραφεία απ΄όπου συντόνιζε τις επαφές της με τα ΜΜΕ αλλά και τις "πρώτες κυρίες" άλλων χωρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro", η αρμόδια επιτροπή του Ελιζέ αρχικά είχε εκτιμήσει ότι η Βαλερί είχε ζημιώσει το γαλλικό λαό με το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ. Όταν όμως έκανε... ξανά την πρόσθεση, τότε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρώην "πρώτη κυρία" της Γαλλίας επιβάρυνε το γαλλικό κράτος - για το 2013 τουλάχιστον- σχεδόν με το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα