Προς πωληση οι μετοχες του κρατους στις κυπριακες αερογραμμες....

21:20 16/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να καλέσει, μέσω της καταχώρησης σήμερα στις εφημερίδες προκήρυξης για εκδήλωση ενδιαφέροντος...
από στρατηγικούς επενδυτές μέχρι τις 23 Ιουλίου για την αγορά μετοχών και περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών χαιρέτισε ο Πρόεδρος του αερομεταφορέα Τ. Αντωνίου, σημειώνοντας ότι μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη θα είναι στα χέρια της Κυβέρνησης οι προτάσεις των επενδυτών.

Κληθείς, ύστερα από συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας να σχολιάσει την νέα αυτή εξέλιξη για τις Κυπριακές
Αερογραμμές, ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι “σε μια εβδομάδα αναμένεται να εκδηλωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη θα πρέπει να υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση, αφού προηγουμένως, όπως είπε, επισκεφθούν την Κύπρο και πάρουν όλα τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην πρόταση που θα κάνουν”.

Ξεκαθαρίζοντας τι πωλείται από τις Κυπριακές Αερογραμμές ο κ. Αντωνίου είπε ότι η Κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 93,67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (το 6,33% του μετοχικού κεφαλαίου κατέχουν ιδιώτες επενδυτές), “έχει αποφασίσει να πωλήσει το μετοχικό της κεφάλαιο”, προσθέτοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές “θα πουν τι χρειάζονται να αγοράσουν και τι δεν χρειάζονται”.

Η διαδικασία επιτρέπει “να ακουστούν διάφορες απόψεις γιατί αν είναι ένας στρατηγικός επενδυτής γνωρίζει πολύ καλά για αερογραμμές και ξέρει τι θέλει και τι δεν θέλει”, σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα