Δειτε ποιοι πηγαν στην εκδηλωση του τσιπρα για τον αιγιαλο...

21:50 16/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Το πλαίσιο της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη...
Την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκαν σειρά στελεχών από άλλα κόμματα και κινήσεις.

Ειδικότερα, από τη ΔΗΜΑΡ
στην εκδήλωση βρέθηκαν οι Νίκη Φούντα και Θράσος Φωτεινός, από το Ποτάμι ο Παύλος Ελευθεριάδης και ο Στέφανος Ψημένος, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Οδυσσέας Βουδούρης, εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Ρένα Δούρου, εκπρόσωποι από τον πνευματικό κόσμο, όπως ο Άρης Δαβαράκης και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, το «παρών» έδωσαν:

1. Δούρου Ρένα, Εκλεγείσα Περιφερειάρχης Αττικής
2. Γαβρίλης Γιώργος, Εκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά
3. Καραμέρος Γιώργος, Εκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών
4. Κυπριανίδου Ερμίνα, Εκλεγείσα Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών
5. Χατζηπέρρος Τάκης, Εκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Νήσων
6. Γκότσης Ηρακλής, Δήμαρχος Ν. Ιωνίας
7. Κορτζίδης Χρήστος, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης
8. Νικολούζος Κώστας, Εκλεγείς Δήμαρχος Κέρκυρας
9. Βουδούρης Οδυσσέας, Ανεξάρτητος Βουλευτής, Υποψ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
10. Κριτσωτάκης Μιχάλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Υποψ. Περιφερειάρχης Κρήτης
11. Κυρίτση Αγλαΐα, Υποψ. Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
12. Περφερειακοί Σύμβουλοι "Αττικής Οικολογικής Απάντησης" (κ. Διάκος, Δημαράς)
13. Κοντόσταυλος Γιώργος, Εκλεγείς Δήμαρχος Καισαριανής
14. Σταθόπουλος Γιάννης, Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
15. Σακελλαρίδης Γαβριήλ, Υποψ. Δήμαρχος Αθηναίων
16. Δρίτσας Θοδωρής, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Υποψ. Δήμαρχος Πειραιά
17. Ταστάνης Τάσος, Υποψ. Δήμαρχος Γλυφάδας
18. Μπελιά Ελένη, Υποψ. Δήμαρχος Αλίμου
19. Υψηλάντης Γιώργος, Υποψ. Δήμαρχος Ρόδου
20. Κοκκινόπουλος Παντελής, Υποψ. Δήμαρχος Ναυπλιέων
21. Καραμπατσός Νίκος, Υποψ. Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος
22. Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα, Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης - Εκπρόσωπος "Άλλος Δρόμος για το Δ. Κατερίνης - Χρ. Γιαννούλης)

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι πρέπει να προστατέψουμε τους αιγιαλούς και τον ανεκτίμητο φυσικό πλούτο της χώρας μας από μια ανεπανόρθωτη καταστροφή», προσθέτοντας ότι «η μάχη αφορά τους πάντες».

«Όλες και όλους όσοι καταλαβαίνουν ότι σε κρίσιμες περιστάσεις όπως η σημερινή κάθε πολίτης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Όλες και όλους, ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές. Όλες και όλους -την κοινωνία, τις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όχι μόνο», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε «νομοθετικό τερατούργημα» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο «κρύβεται κάτω από τον ψευδώνυμο τίτλο “Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας” και δεν επιτρέπει, δεν προετοιμάζει και δεν κατοχυρώνει μόνο μια τεράστια και από πολλές απόψεις ανεπίστρεπτη περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή. Επιτρέπει, προετοιμάζει και κατοχυρώνει μια εθνική καταστροφή».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο αιγιαλός «είναι η ανάσα, η ομορφιά, η ελευθερία, η ψυχή της Ελλάδας. Είναι η ίδια η ιστορία μας, μια ανεκτίμητη πηγή πλούτου και πολιτισμού, ο χώρος και ο τρόπος που οι Έλληνες ζουν και παλεύουν αιώνες τώρα. Είναι, για να υποκύψω στην ποίηση, το λευκό και το γαλάζιο της πατρίδας μας».

Περιγράφοντας το νομοσχέδιο στάθηκε στα παρακάτω σημεία:

-«Όση έκταση θέλει κανείς θα την εκμεταλλεύεται, χωρίς όρια.
-Όση και όποια έκταση θέλει κανείς θα την αποκόπτει απ’ την κοινή χρήση, καταργώντας έτσι την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβασης στις ακτές.
-Όπου δεν περισσεύει ικανή έκταση παράκτια ή παρόχθια προς εκμετάλλευση, θα επιτρέπεται το μπάζωμα της θάλασσας ώστε να μεγαλώσει το οικόπεδο.
-Και -προσέξτε τη διαστροφή το μπάζωμα θα μετριέται με τα κρεβάτια!
-Ο καθορισμός παραλίας δεν θα είναι υποχρεωτικός, δεν θα γίνεται αυτεπάγγελτα, ούτε θα έχει κάποιες ελάχιστες διαστάσεις.
-Οποιοδήποτε τετελεσμένο στον χώρο από πλευράς δόμησης, όχι απλώς θα νομιμοποιείται, αλλά θα αναγνωρίζεται και ως όριο που κατισχύει της οριοθέτησης του αιγιαλού.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η έως τώρα κύρωση γραμμής αιγιαλού καλύπτει μόλις το 8% της ακτογραμμής των 15.000 χλμ».

Αναφερόμενος στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ο κ. Τσίπρας είπε πως «μιλούν συνήθως με μεγάλα λόγια για τη πατρίδα, αλλά είναι έτοιμοι να παραδώσουν δίχως δεύτερη σκέψη, τους πιο όμορφους τόπους αυτής της πατρίδας στην καταστροφή. Μιλούν επίσης πολύ για ανάπτυξη, αλλά κατανοούν την ανάπτυξη ως παράδοση σε κερδοσκόπους και τζογαδόρους χωρών και ψυχών. Μιλούν πολύ για την τουριστική βιομηχανία, αλλά την απαξιώνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, μετατρέποντας τις ακτές σε μπαζωμένα οικόπεδα».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να μπει φρένο στο νομοσχέδιο αυτό και ότι η εκδήλωση που διοργανώθηκε καταδεικνύει αυτό ακριβώς.

Κάλεσε όσους διαφωνούν «να δώσουμε από κοινού και με κάθε νόμιμο μέσο τη μάχη για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο του περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και τουριστικού trafficking στη Βουλή. Να δώσουμε από κοινού τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή για να μην περάσει, αν επιμείνει να το φέρει στο θερινό τμήμα».
Keywords
Τυχαία Θέματα