''xaλαρωση του κυρωσεων προς το ιραν σε περιπτωση συμφωνιασ''...

Οι μεγάλες δυνάμεις θα προχωρήσουν σε άρση ορισμένων εκ των κυρώσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί στο Ιράν σε περίπτωση που θα επιτευχθεί προκαταρκτική...
συμφωνία σε ό,τι αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, τη Δευτέρα, σχολιάζοντας τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
«Ενδιάμεση συμφωνία θα περιελάμβανε ελάφρυνση, σε αναλογικό βαθμό, του Ιράν από συγκεκριμένες
κυρώσεις», σημείωσε ο κ. Χέιγκ, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Επανέλαβε δε ότι «συμφωνία υπάρχει στο τραπέζι και μπορεί να επιτευχθεί».
Το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί ενδιάμεση συμφωνία με την Τεχεράνη ως το πρώτο βήμα για μια συνολική λύση του ζητήματος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, σημείωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των βουλευτών.
Επέμεινε, δε, όπως και ο αμερικανός ομόλογός του, Τζον Κέρι, ότι οι μεγάλες δυνάμεις (5+1) εμφανίστηκαν με ενιαία φωνή έναντι του Ιράν και καμία εξ αυτών δεν πρόβαλε βέτο κατά μιας συμφωνίας.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, τέλος, ότι θα υπάρξει πίεση στο Ιράν να προχωρήσει τελικώς σε συμφωνία, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα απειληθεί όχι μόνο με διατήρηση αλλά και με ένταση των κυρώσεων.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα