Προβληματισμος στο μαξιμου απο τη σταση της τροικας...

Η επιστροφή της κυβέρνησης στη μνημονιακή πραγματικότητα μετά το τριήμερο «διάλειμμα» έκρυβε και μία είδηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, είναι πολύ δύσκολο κυβέρνηση ...
και εκπρόσωποι της τριμερούς να καταλήξουν σε μία συμφωνία πριν τον ερχόμενο Δεκέμβρη.
Η σημερινή αναβολή, με ευθύνη της τρόικας, της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη πέρα από το γεγονός ότι εμπλέκονται και άλλα υπουργεία (όπως στην υπόθεση των ΕΑΣ) και συνεπώς δεν μπορεί να κλείσει καμία συμφωνία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιβεβαιώνει ότι οι δανειστές μας δεν βιάζονται τουλάχιστον
μέχρι τον Δεκέμβρη για μια συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό και μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 για το μεγάλο θέμα του χρηματοδοτικού κενού και τους χρέους.
Αυτό σημαίνει, πρώτον, ότι ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου χωρίς να τελεί υπό την απόλυτη έγκριση της τρόικας και των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.
Δεύτερον, ότι στο επικείμενο Eurogroup δεν θα υπάρξει έγκριση για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούνιο.
Και τρίτον ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επικείμενη συνάντησή του με την υπηρεσιακή Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να την πείσει να υπάρξει επιτάχυνση των διαβουλεύσεων τουλάχιστον για τα άμεσα ζητήματα.
Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή το Μαξίμου έχει έναν ακόμη λόγο να βιάζεται. Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάγκρη προβληματίζει πολύ σοβαρά την κυβέρνηση για το αν ο κ. Βενιζέλος ελέγχει και κατά πόσο το κοινοβουλευτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ο αριθμός 154 είναι πλέον οριακός και με πολλούς βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ στα «μπαλκόνια» η κατάσταση είναι εξαιρετικά σύνθετη.
Στην παρούσα χρονική συγκυρία το Μαξίμου έχει ζητήσει να κατατεθεί σύντομα ο νέος ΕΝΦΑ (ενιαίος φόρος ακινήτων) προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες δεν επιβεβαιώνει το Μαξίμου, σε λίγη ώρα υπάρχει σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης για μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
Τέλος κρίσιμες είναι και οι δύο αυριανές συναντήσεις του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, αν και αρκετοί στην κυβέρνηση κρατούν πλέον μικρό καλάθι.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα