Τσιπρας : η εντολη που λαβαμε σημαινει μονο η λεξη "δουλεια"

12:41 25/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή δύναμη», άνοιξε την...
πανηγυρική συνεδρίαση ο πρωθυπουργός. «Οφείλουμε να τιμήσουμε τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός μέσα σε επτά μήνες, πράγμα που μας γεμίζει με ευθύνες να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής να κυβερνήσουμε, να φέρουμε τις αναγκαίες τις αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει»
είπε και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια.
«Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ώστε σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών με πρόσημο προστασίας των πιο αδύναμων» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Η εντολή που λάβαμε μεταφράζεται σε μια και μόνο λέξη «δουλειά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Εχουμε την υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων για να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για το χρέος όπως προβλέπεται στη συμφωνία και ταυτόχρονα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από τα δύο αυτά θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα καθώς η μεν αναδιάρθρωση χρέους θα ξανακάνει την ελληνική οικονομία ελκυστική και ασφαλή στις αγορές ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν γίνει όπως πρέπει να γίνει μπορεί να αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Γνωρίζουμε τα δύσκολα σημεία αφού εμείς τα διαπραγματευτήκαμε και γι αυτό γνωρίζουμε τον τρόπο να βρούμε αντίδοτα όπου θα υπάρξουν παρενέργειες».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ανοιχτά πεδία λέγοντας ότι θα δώσουμε τη μάχη με σχέδιο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι προς οφελος του ελληνικού λαού. Έφερε ως παραδείγματα τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας για τη συντομότερο δυνατόν επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων καθώς και το θέμα του νέου ταμείου αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου. Είπε επίσης ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί άμεσα σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ και τα ισοδύναμα για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
Προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και η πολιτική σταθερότητα που αποτελεί τον αναγκαίο συνδυασμό για την έξοδο από την κρίση, είπε ο πρωθυπουργός.
Εκτός από τη συμφωνία η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να αφήσει ανεξίτηλο ίχνος προοδευτικών αντιλήψεων είπε ο κ. Τσίπρας αναφέροντας πρώτα τη στήριξη του κοινωνικού κράτους σε όλες τις πτυχές. «Στην υγεία πρέπει να λειτουργήσουμε γρήγορα ωστε να προχωρήσει η αναβάθμιση του συστήματος υγείας» και έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας.
Αντιστοίχως εμβληματική πρέπει να είναι η παρέμβασή μας στην Παιδεία με πρώτη την ανάπτυξη της κουλτούρας είπε ο κ. Τσίπρας ζητώντας παρέμβαση στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το ωρολόγιο πρόγραμμα έως το περιεχόμενο των βιβλίων.
Τρίτο πεδίο είναι αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης κατά τον κ. Τσίπρα για να δημιουργούνται συνθήκες εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες.
Τελευταίο τομέα ο κ. Τσίπρας ανέφερε την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. «Έχουμε αναπροσανατολίσει το ΕΣΠΑ σε τομείς της νέας τεχνολογίας ώστε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον χώρο αυτό αλλά και να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν στη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι έχουμε κάνει βήματα αλλά έχουμε να κάνουμε περισσότερα. Από το υπερπολύτιμο πρόγραμμα δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ τόνισε μιλώντας προς τους υπουργούς «και σχεδόν όλα εξαρτώνται στο πεδίο αυτό από την απόδοσή μας».
«Δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο. Ήρθε η ώρα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού που περιμένει να κυβερνήσουμε τον τόπο όχι μόνο στη διαπραγμάτευση αλλά στη διακυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Είναι άμεση ανάγκη να σηκώσουμε τα μανίκια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι εκτός από τον αγώνα για τις μεταρρυθμίσεις υπάρχει και το θέμα το μεταναστευτικό. «Έχουμε να διαχειριστούμε μια τεράστια μεταναστευτική κρίση με συγκρούσεις που διαιρούν την Ευρώπη. Απέναντι στη λογική των περίκλειστων φρουρίων και φραχτών, εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να αποδείξουμε ότι η ανθρωπία δεν είναι ουτοπία αλλά πράξη για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες» συμπλήρωσε.
Άμεσα θα προωθηθούν για ψήφιση νομοσχέδια που άφησε ώριμα η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μετά το άνοιγμα της Βουλής άμεσα θα ψηφιστούν το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα παιδείας, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα