Aytoς ειναι ο τζιχαντιστης που συνεληφθη στην αλεξανδρουπολη

12:15 1/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Σουηδικά διαβατήρια και προορισμό την Τουρκία είχαν οι δυο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, επειδή είχαν στις αποσκευές τους χατζάρες Ανδρες της ομάδας...
ΔΙΑΣ και της ασφάλειας, σταμάτησαν τους 2 υπόπτους για έλεγχο στο ΚΤΕΛ καθώς η συμπεριφορά τους κίνησε υποψίες. Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.
Στις αποσκευές τους
βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους. Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.
Οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος. Από την Αθήνα πήγαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το Ισλαμικό κράτος στη Συρία.
Ο ένας ήταν ηγετικό στέλεχος της αλ Κάιντα στα Βαλκάνια, με το κωδικό όνομα «Μάξιμους». Ο 29χρονος ονομάζεται Mirsad Bectasevic. Με καταγωγή από τη Βοσνία, συνελήφθη μαζί με έναν 20χρονο τον Amer Al Hasani, υπήκοο Υεμένης, οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση.
Ο Μπεκτάσεβιτς είχε τηλεφωνικές επαφές με πυρήνες της αλ Κάιντα σε όλη την Ευρώπη και στις τηλεφωνικές του κλήσεις κατά τη διάρκεια της έρευνας των αρχών το 2005 εντοπίστηκαν κλήσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με το cnn.gr, ο 2005 σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι του Mirsad Bectasevic, από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, είχαν βρεθεί εκρηκτικές υλικές, ζώνη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος με μάσκα να απειλεί με χτυπήματα τρομοκρατικά σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο. Στο βίντεο που ήθελε να ανεβάσει στο διαδίκτυο απειλούσε ότι θα κάνουν επιθέσεις σε πρεσβεία δυτικής χώρας καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες, ως αντίποινα για την επέμβαση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα