Θα επιστρεψει στο δικαστηριο ο ακης ;

12:11 4/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Για την επιστροφή του Άκη Τσοχατζόπουλου στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, μίλησε σήμερα ο συνήγορός του Λεωνίδας Κοτσαλής, σε σύντομη τοποθέτησή του στο δικαστήριο,...
επαναφέροντας το αίτημα του πρώην υπουργού για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ προκειμένου όπως είπε να υπάρξει «πλήρη» επισκόπηση του συνόλου της δικογραφίας».
Ο κ. Κοτσαλής τόνισε
πως ο πρώην υπουργός – που αποχώρησε από τη δίκη όταν το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ σε αυτή τη φάση της δίκης- τόνισε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα επιστρέψει σύντομα στη δίκη και θα έχει ενεργό ρόλο στην ακροαματική διαδικασία.

Με την έναρξη της σημερινής 13ης συνεδρίασης στο δικαστήριο εξετάστηκε ο μάρτυρας Ευτύχιος Ατσοπάρδης ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Morelia και το 2004 ο Νίκος Ζήγρας του ζήτησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να βάλει την υπογραφή του προκειμένου να φανεί ως εκπρόσωπος της εταιρείας Bluebell.

Ο κ. Ατσοπάρδης στην κατάθεσή του ανέφερε ότι δεν διάβασε το έγγραφο το οποίο του ζήτησε ο κ. Ζήγρας να υπογράψει διότι όπως είπε του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη.

«Αργότερα κατάλαβα, όταν διάβασα στις εφημερίδες για την εταιρεία Bluebell, ότι με χρησιμοποίησε» είπε ο μάρτυρας.

Ακόμη ο ίδιος ανέφερε, ότι ο Νίκος Ζήγρας κάθε φορά που επισκέπτονταν τα γραφεία της εταιρείας Morelia, μία με δύο φορές το μήνα, γέμιζε ένα χαρτοφύλακα με χρήματα και έφευγε.

Το δικαστήριο στο σημείο αυτό, ρώτησε τον Νίκο Ζήγρα, εάν είχε ενημερώσει τον μάρτυρα για το περιεχόμενο του εγγράφου που υπέγραψε.

«Του είπα ότι θα είναι μάρτυρας σε ένα συμβόλαιο» είπε ο Νίκος Ζήγρας.

Πρόεδρος: Τι είναι αυτά τα πράγματα κ. Ζήγρα; Έχετε καταλάβει ότι εδώ είναι δικαστήριο;

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις των εισαγγελέων της Έδρας,ο Νίκος Ζήγρας «κάρφωσε» για ακόμα μια φορά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, λέγοντας ότι ανέθεσε στον μάρτυρα να υπογράψει το συμβόλαιο, για να μην φανεί ο ίδιος, διότι ήταν ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Τέτοια εντολή είχα πάρει,να βρω ένα άλλο πρόσωπο» είπε ο Νίκος Ζήγρας και προσέθεσε «η εταιρεία Bluebell ιδρύθηκε για να αγοραστεί ένα ακίνητο, η επιλογή του ακινήτου άνηκε αποκλειστικά στον Τσοχατζόπουλο».

Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε ακόμα στη βαλίτσα με τα 80 εκατομμύρια, που όπως έχει πει στο δικαστήριο άνοιξε μπροστά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επισημαίνοντας ότι «αυτά τα χρήματα, μου τα έδωσε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, εδώ στην Ελλάδα.

Μου τον γνώρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και μου είπε ότι είναι φίλος του, ο οποίος εκπροσωπεί κάποιους άλλους φίλους του που θέλουν να του δώσουν χρήματα. Αυτή ήταν η πρώτη πληροφόρηση και η πρώτη παραπληροφόρηση», είπε ο Νίκος Ζήγρας.

Αυτή την ώρα στο Δικαστήριο καταθέτει η μάρτυρας Μαρία Φιλιππίδου, γραμματέας στο δικηγορικό γραφείο Τσεκούρα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα