Ταχεια αναληψη δρασης ζητα απο την ευρωζωνη το παρισι

19:48 9/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Την άμεση ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, με εργαλείο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν πρόσφατα, έθεσε ως διακύβευμα της αποψινής συνεδρίασης του Eurogroup...
ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.
«Ας κινηθούμε εμπρός όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν. Πρέπει αυτό να το μεταφράσουμε σε πράξεις, να δείξουμε ότι υπάρχει μια βούληση (. . .) που είναι ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από τις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.
Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε μάλιστα «στέρεη βάση» τις συμφωνίες που συνήψαν οι ηγέτες της Ε.Ε. πριν από 10 ημέρες, περιλαμβανομένης της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των προγραμμάτων αγοράς ομολόγων για να παρέχεται βοήθεια σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ισπανία, πρότεινε να «δοθεί περισσότερος χρόνος» στις χώρες που υφίστανται πιέσεις για να εκπληρώσουν τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει ορίσει η Ε.Ε..
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν πλήρως τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχουν υποσχεθεί προκειμένου να απομακρυνθούν οι εντάσεις στις χρηματαγορές. Όπως ανέφερε μιλώντας στην Ευρωβουλή, πρέπει να σταλεί στους επενδυτές το μήνυμα ότι «το ευρώ [EUR=X] είναι εδώ για να μείνει και η Ευρωζώνη θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να το διασφαλίσει αυτό».
Παράλληλα, εξέφρασε θετικές κρίσεις για τα μέτρα που λαμβάνουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα