Μπαρνιε: δεν θα επιτρεψουμε αλλη αποπειρα χειραγωγησης του libor

19:38 9/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Στον απόηχο της αναταραχής που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο της χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου libor και των επιπτώσεων που αυτό έχει στις διεθνείς αγορές, ο ευρωπαίος επίτροπος για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες...
Μισέλ Μπαρνιέ χαρακτήρισε την υπόθεση «προδοσία εκ μέρους των τραπεζών» με δυνητικά «συστημικές συνέπειες». Προανήγγειλε, δε, κινήσεις για να κλείσουν τα «παραθυράκια», ώστε να μην υπάρξει νέα απόπειρα, καθώς και την επιβολή κυρώσεων εάν χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα των Financial Times
τη Δευτέρα επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόκειται να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση μελλοντικών αποπειρών χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων χορηγήσεων μετά το σκάνδαλο χειραγώγησης του libor στη Βρετανία.
Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Μπαρνιέ, σύμφωνα με τον οποίο θα εξεταστούν οι ισχύοντες κανονισμοί για να κλείσουν πιθανά «παραθυράκια» και να επιβληθούν, εάν χρειάζεται, ποινικές κυρώσεις.
Ο Μπαρνιέ χαρακτήρισε τη χειραγώγηση των επιτοκίων «προδοσία» από μέρους των τραπεζών με δυνητικά «συστημικές συνέπειες».
«Δεν πίστευα ποτέ στην αυτορρύθμιση για το κοινό καλό», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος.
Αν και η εξέταση της κατάστασης θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί, ο Μπαρνιέ είπε ότι θα προτείνει αλλαγές σε ό,τι αφορά τις οδηγίες της ΕΕ για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης νέας απόπειρας χειραγώγησης της αγοράς και ρύθμισης της αγοράς.
Keywords
Τυχαία Θέματα