''συντηρουν το καλπονοθευτικο συστημα οσοι επικαλουνται ευρυτερες τροποποιησεισ''...

13:42 1/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Αιχμές κατά όσων εκφράζουν επιφυλάξεις επί της πρότασής της για την καθιέρωση της απλής αναλογικής άφησε η Δημοκρατική Αριστερά...

«Θεωρούμε ότι όσοι επικαλούνται ευρύτερες τροποποιήσεις στο εκλογικό σύστημα για να μην πάρουν θέση υπερψήφισης ή καταψήφισης της συγκεκριμένης πρότασης νόμου, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η διατήρηση του σημερινού καλπονοθευτικού συστήματος και της τεχνητής πόλωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι «η κατάργηση του ληστρικού μπόνους αποτελεί το κλειδί της αναλογικής.
Σε αυτό το κεντρικό σημείο είναι δυνατόν να υπάρξει μια ευρύτερη συμπαράταξη».
Τέλος καλεί τα κόμματα να διατυπώσουν με σαφήνεια τη θέση τους για το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.
H χθεσινή δήλωση του Φ. Κουβέλη Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινή του συνέντευξη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλος τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής, υποστηρίζοντας ότι αν θέλει κανείς να την εφαρμόση αποδέχεται δύο πράγματα: πρώτον ότι «η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη στον αιώνα τον άπαντα στο ορατό μέλλον, στα επόμενα 50-100 χρόνια και δεύτερον, ως απόρροια του πρώτου, αποδέχεσαι συμμαχικές κυβερνήσεις».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης απλής αναλογικής, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και δήλωσε θετικός στην στήριξη της πρότασης νόμου της ΔΗΜΑΡ.
Keywords
Τυχαία Θέματα