Στο σπανουλη το βραβειο αθμητισμου ''τζουζεπε σαπα''...

...ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...
Μια πολύ σημαντική διάκριση για τον Βασίλη Σπανούλη θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στην πόλη του Βατικανού, όταν στον αρχηγό του Ολυμπιακού...
και αθλητή της Εθνικής Ελλάδας θα απονεμηθεί το 1ο Βραβείο Αθλητισμού των διεθνών βραβείων «Τζουζέπε Σάκα».
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί κατά
τη διάρκεια της ετήσιας τελετής, παρουσία των Καρδιναλίων Ντάριο Καστριγόν Όγιος και Πέτερ Τουρκσόν, καθώς και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας πολιτικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής σκηνής.
Η γενική γραμματέας των βραβείων «Τζουζέπε Σάκα», η αρχαιολόγος–επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία έθεσε την υποψηφιότητα του Βασίλη Σπανούλη στην κατηγορία βράβευσης νέων αθλητών έως 35 ετών, δήλωσε «ευτυχής και περήφανη που το παγκόσμιο βραβείο αθλητισμού φέτος έρχεται στην Ελλάδα και στον Βασίλη Σπανούλη. Κοσμεί το ελληνικό μπάσκετ και σαφέστατα είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Η κριτική επιτροπή τον επέλεξε ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές υψηλού βεληνεκούς από όλα τα αθλήματα παγκοσμίως».
Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, μέλος της επιτροπής προεδρίας των βραβείων, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη. Η βράβευσή του τιμά το ελληνικό μπάσκετ και δικαιώνει το ταλέντο και το ήθος του παίκτη».
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η βράβευσή μου, τόσο για μένα όσο για την ομάδα και τη χώρα μου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη» υπογράμμισε ο Σπανούλης, ενώ η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού χαιρέτησαν με χαρά την βράβευσή του.
Στην ίδια τελετή θα απονεμηθεί το βραβείο Επιστήμης στην καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ., Ευαγγελία Τσουκαλά, για το επιστημονικό έργο της και την ανακάλυψη του μεγαλύτερου μαστόδοντα (5,2μ.) στην περιοχή των Γρεβενών, καθώς επίσης και στον φιλέλληνα ερευνητή Παλαιοντολογίας, Ολλανδό Ντικ Μολ.
Keywords
Τυχαία Θέματα