Στα υψη η αντιπαραθεση γις την υποθεση των ναυπηγειων...

Σε υψηλούς τόνους συντηρείται η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Το Μαξίμου παρείχε σήμερα, δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου, πλήρη στήριξη ...
στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τους χειρισμούς του όταν διατελούσε υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι υπάρχει «κάλυψη» χάριν της «μνημονιακής αλληλεγγύης».
Πρώτος πέρασε στην αντεπίθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το χθεσινό
στενό μαρκάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία με απώτερο στόχο το «άδειασμα» του κ. Βενιζέλου για τη σύμβαση των ναυπηγείων του 2010.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως η επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και υπεύθυνο να πει για την πορεία της χώρας».
Υπενθυμίζεται πως σε ενημερωτικό του σημείωμα, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε στη Ν.Δ. πιέσεις να λάβει σαφή θέση έναντι της πρότασής του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη «κάλυψη» στον Ευάγγελο Βενιζέλο θα είναι για λόγους «πολιτικών και κυβερνητικών ισορροπιών». Μάλιστα, ανέσυρε από το αρχείο δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη από την άνοιξη του 2012, οπότε διατελούσε εκπρόσωπος της Ν.Δ., με την οποία έβαζε στο κάδρο τον κ. Βενιζέλο για τη σύμβαση του 2010.
Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010 - 11 έγιναν «υπό συνθήκες διαφάνειας και σε εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων».
«Αυτό», συμπλήρωσε, «ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για τη μία ή την άλλη επιλογή».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές έγιναν με απόλυτη διαφάνεια από την ίδια τη Βουλή, προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική λύση- υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες- για τα συμφέροντα του δημοσίου και της εθνικής οικονομίας». «Γι’ αυτό», συνέχισε, «και τώρα η θέση της κυβέρνησης έχει ως βάση το νόμο του 2010».
Θέλοντας να επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει αρραγές μέτωπο από την πλευρά της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά το μέλλον των ναυπηγείων, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε «πως αυτή την ώρα κάθε απόπειρα διάσπασης του εσωτερικού μετώπου απέναντι στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων τροφοδοτεί εκούσια ή ακούσια με επιχειρήματα τους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου».
«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι για δεύτερη φορά μετά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ «κάνει πλάτες στον εταίρο της και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ χάριν της μνημονιακής αλληλεγγύης και της παραμονής της στην κυβέρνηση».
«Σήμερα», συμπλήρωσε, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βάλθηκε να μας κάνει να ξεχάσουμε τις δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ., όταν ήταν στην αντιπολίτευση, που κατήγγειλαν τον κ. Βενιζέλο για τις τεράστιες ευθύνες του γύρω από την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χαρακτηρίζοντάς τον ως συνήγορο του Α. Τσοχατζόπουλου».
Η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμάκωσε την επίθεσή της σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αναφέροντας πως «το μόνο που επιτυγχάνουν σήμερα είναι να εμπεδώνουν την αντίληψη που έχει ο κόσμος για αυτούς, ότι από κοινού ευθύνονται για τη διαφθορά, τη διάχυτη ανομία και τις μίζες που υπήρξαν τα βασικά χαρακτηριστικά του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε τέλος και στα περί «απόπειρας διάσπασης του εσωτερικού μετώπου έναντι των αντίδικων του ελληνικού δημοσίου» που του χρέωσε ο κ. Κεδίκογλου.
Όπως ανέφερε, «ο ελληνικός λαός δεν έχει δει κανένα μέτωπο της κυβέρνησης απέναντι στους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου και καμία σχετική πρωτοβουλία, ενώ αντίθετα οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως στόχο να επαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία, να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας και να παραληφθούν τα υποβρύχια».
Σχόλιο για το ζήτημα έκανε μέσω Twitter και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κουκουλώνουν μαζί το σκάνδαλο των υποβρυχίων, όπως έκαναν και με τη Siemens. Γιατί είναι μπλεγμένοι και οι δύο. Ο ένας όμηρος του άλλου», αναφέρεται στη σχετική του ανάρτηση.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα