Στο ορλαντο ο ομπαμα λιγα 24ωρα μετα το μακελειο...

08:01 17/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Το μήνυμα ότι η αμερικανική πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων...
του Ορλάντο, θέλησε να στείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ταξιδεύοντας στο Ορλάντο, λίγα μόλις 24ωρα μετά το μακελειό στο gay bar, όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, μαζί με τον δράστη Ομάρ Ματίν.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 13.00 τοπική ώρα (20:00 μώρα Ελλάδς) στο διεθνές αεροδρόμιο αυτής της πόλης που παραμένει σε κατάσταση σοκ. Ο Μπαράκ Ομπάμα
έστειλε ένα απλό μήνυμα στους κατοίκους: «Οι Αμερικανοί βρίσκονται στο πλευρό σας» δήλωσε ο Έρικ Σουλτς, εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, μιλώντας σε δημοσιογράφος στο Air Force One. «Ο πρόεδρος πιστεύει ότι δεν υπάρχει πιο απτός τρόπος για να δείξει τη συμπαράστασή του από το να μεταβεί στην πόλη όπου εκτυλίχθηκε αυτό το φοβερό συμβάν» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Τέσσερις ημέρες μετά το μακελειό, όπου έχασαν την ζωή τους 49 άνθρωποι και 53 τραυματίστηκαν την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο Αμερικανός πρόεδρος σπεύδει στο πλευρό ενός πληθυσμού που θέλει να πενθήσει. Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, τον οποίο συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αλλά και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο, θα συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων όπως επίσης με στελέχη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, γιατρούς, νοσοκόμες και τραυματιοφορείς «που ενήργησαν ως ήρωες».
Keywords
Τυχαία Θέματα