Κατακραυγη για τη δολοφονια της βρετανιδας βουλευτου των εργατικων...

00:00 17/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Συγκλονισμένη είναι η βρετανική πολιτική σκηνή αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη ...
από την είδηση της θανάτου της 41χρονης βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε σήμερα τα πυρά ενός άγνωστου άνδρα και υπέκυψε στα τραύματά της μερικές ώρες νωρίτερα, στο νοσοκομείο.

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου της μαχητικής βουλευτού ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγωδία». «Ο θάνατος της Τζο Κοξ αποτελεί τραγωδία. Ήταν μία αφοσιωμένη
βουλευτής που νοιαζόταν για τον λαό. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στο πλευρό του συζύγου της Μπρένταν και των δύο μικρών παιδιών της», έγραψε στο Twitter.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν εξέδωσε μία ανακοίνωση λίγο μετά την είδηση του θανάτου της Κοξ, στην οποία εξήρε το ήθος της αδικοχαμένης πολιτικού. «Ολόκληρη η "οικογένεια" του κόμματος των Εργατικών αλλά και ολόκληρη η χώρα έχουν σοκαριστεί από την αποτρόπαιη δολοφονία της Τζο Κοξ. Η Τζο προσέφερε σε όλη της τη ζωή στα κοινά και ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στο καλό της ανθρωπότητας. Είχε εργαστεί σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η Oxfam και το Freedom Fund, ένας οργανισμός που μάχεται ενάντια στη δουλεία», αναφέρει η ανακοίνωση του ηγέτη των Δημοκρατικών.

Όπως υπογραμμίζει ο Κόρμπιν, η βουλευτής «έχασε τη ζωή της κάνοντας το δημόσιο καθήκον της στην καρδιά της δημοκρατίας μας, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες αυτών που εκλέχτηκε για να εκπροσωπεί».

«Τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες και τους λόγους του θανάτου της. Προς το παρόν εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον Μπρένταν και στα δύο παιδιά της. Θα μεγαλώσουν χωρίς τη μητέρα τους αλλά μπορεί να είναι περήφανα για όσα εκείνη πέτυχε και για όσα αντιπροσώπευε. Τους στέλνουμε τα βαθιά μας συγχαρητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση για να καταλήξει λέγοντας: «Το Εργατικό κόμμα έχασε έναν πολυαγαπημένο συνάδελφο, ένα πραγματικό ταλέντο και ένα αφοσιωμένο μέλος της εκστρατείας μας για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ειρήνη».

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Κοξ εξέφρασε μέσω Twitter και ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του ξενοφοβικού κόμματος Ukip και επικεφαλής των ευρωσκεπτικιστών. «Η είδηση του θανάτου της Τζο Κοξ μου προκαλεί βαθιά θλίψη. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της», έγραψε ο εκκεντρικός πολιτικός.

«Η Κοξ αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στο να βοηθά τους φτωχούς και τους απελπισμένους το κόσμου», έγραψε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Μοσκοβισί, στον απόηχο του χαμού της πολιτικού, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους δικούς της.

Από τη μεριά του, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε εξοργισμένος που μία βουλευτής «έχασε τη ζωή της επειδή έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τους πολίτες»

Καταδικάζει τη δολοφονία της Κοξ το εθνικιστικό κίνημα «Πρώτα η Βρετανία»

Η αντιπρόεδρος του ακροδεξιού, εθνικιστικού κινήματος Britain First της Βρετανίας, Τζέιντα Φράνσεν, καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση σε βάρος της βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος, παίρνοντας αποστάσεις από την ενέργεια αυτή.

Η Φράνσεν χαρακτήρισε «απολύτως βδελυρή» την επίθεση σε βάρος της Κοξ. «Σοκαριστήκαμε ακούγοντας αυτές τις πληροφορίες, όπως και όλοι οι άλλοι», συνέχισε, αφήνοντας κατόπιν να εννοηθεί ότι το σύνθημα «Πρώτα η Βρετανία» είναι πολύ συνηθισμένο και χρησιμοποιείται ευρέως από τους υποστηρικτές του Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι ο δράστης φώναξε το σύνθημα«Britain First», δηλαδή «Πρώτα η Βρετανία», πριν πυροβολήσει την Κοξ, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα