Στο ντερμπαν για συναντησεις ο παπανδρεου

11:23 9/12/2011 - Πηγή: Fimotro
Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Durban της Νοτίου Αφρικής συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου. Στη Σύνοδο συμμετέχουν αντιπροσωπείες από όλα τα κράτη του κόσμου, διεθνείς οργανισμούς και...
μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οι μεγάλες προκλήσεις της Διάσκεψης είναι η μετά Κιότο
εποχή, με δεδομένο ότι η Συμφωνία του Κιότο λήγει στο τέλος του 2012, η ανεύρεση πόρων και η ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου για την Κλιματική Αλλαγή.
Στο πλαίσιο της Συνόδου, η Σοσιαλιστική Διεθνής σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, που φιλοξενεί τη Διάσκεψη, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπείες χωρών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, για την αποτίμηση της προόδου της συζήτησης που διεξάγεται στον ΟΗΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι, τα θέματα περιβάλλοντος συνδέονται στενά με την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε επίσης ότι, για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι θα πρέπει να προωθηθούν καινοτόμα εργαλεία, όπως ο φόρος άνθρακα (carbon tax) και τα «πράσινα» ομόλογα.
Keywords
Τυχαία Θέματα