Στο eurogroup φερνει η κομισιον το θεμα της ελστατ και του γεωργιου

11:59 26/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Πρόβλημα στην επικείμενη αξιολόγηση ενδέχεται να αποτελέσει η υπόθεση Γεωργίου με ορατό τον κίνδυνο να καθυστερήσει ακόμα και η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Είναι ενδεικτικό ότι η δικαστική εμπλοκή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ πρόκειται...
να αποτελέσει θέμα συζήτησης στο επόμενο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, όπως δηλώνει η αρμόδια επίτροπος Μαριάνε Τίσεν σε συνέντευξη της στα «Νέα».

Η Βελγίδα επίτροπος αν και δηλώνει ότι δεν σχολιάζει εθνικές δικαστικές υποθέσεις,υποστηρίζει ότι ο κ.Γεωργίου συνεισέφερε σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Υπογραμμίζει ακόμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία για την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων πάνω στο οποίο βασίζεται το μνημόνιο με την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί την αντίδραση της Κομισιόν με αμηχανία υποστηρίζοντας ότι δεν... γνωρίζει το θέμα και καλώντας την Επιτροπή να παρουσιάσει τα στοιχεία της στη δικαιοσύνη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες οι κκ Τσακαλώτος και Σταθάκης προκειμένου να συναντηθούν με τον αρμόδιο Επίτροπο Π. Μοσκοβισί για να συζητήσουν τα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης και προφανώς και το θέμα Γερωρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα