Μεγαλη φωτια στη χιο - πυρκαγιες σε ασπροπυργο και μενιδι

08:17 26/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Έξι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος...
Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι 8 μποφόρ που επικρατούν στο νησί, ωστόσο το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και καίει αραιό πεύκο και χαμηλή βλάστηση.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Κινδύνεψαν σπίτια στο Μενίδι
Αττικής
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 03:00 τα ξημερώματα στο Μενίδι Αττικής. Η φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε ύφεση ενώ για αρκετές ώρες έκαιγε ανάμεσα σε σπίτια.
Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 58 πυροσβέστες 29 οχήματα ενώ το Κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα που οδηγεί στην οδό Πάρνηθος και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την πλαγιά καίγοντας θάμνους και πουρνάρια.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τώρα 63 πυροσβέστες με 21 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα