Στις 27 σεπτεμβριου 2012 η δικη των κατηγορουμενων για τον εξ αμελειας θανατο του νικου κακαουναλη

11:29 18/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Aπό το : stokarfi.gr
Η δικαιοσύνη αργεί, αλλά δεν λησμονεί. Στις 27 Σεπτεμβρίου θα καθίσουν, τελικά, στο σκαμνί οι δύο γιατροί που χειρούργησαν τον αείμνηστο Νίκο Κακαουνάκη κατηγορούμενοι ότι από αμέλεια, «δηλαδή από έλλειψη προσοχής, την οποία όφειλαν κατά τις...
περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν, επέφεραν το θάνατο άλλου…».
Οι δύο χειρουργοί, πεπειραμένα στελέχη του Ευαγγελισμού, κατηγορούνται ότι εκτελώντας τις ιατρικές πράξεις για την αφαίρεση πολύποδα παχέος εντέρου «συνεπεία παραλείψεων», προκάλεσαν το θάνατο του ασθενούς.
Το κατηγορητήριο αναφέρει με λεπτομέρειες
το ιστορικό της μοιραίας εγχείρησης. Ο Νίκος Κακαουνάκης υποβλήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2009 σε κολονοσκόπηση, η οποία έδειξε έναν έμμισχο πολύποδα παχέος εντέρου. Για την αντιμετώπισή του συστήθηκε από γιατρό γαστρεντερολόγο να γίνει αφαίρεση ενδοσκοπικά – λύση που ήταν εφικτή λόγω του είδους του πολύποδα. Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους, χειρουργός, που παρέστη και σε νέα κολονοσκόπηση, το Νοέμβριο, προτίμησε χειρουργική εκτομή.
Η επέμβαση έγινε κι από τους δύο χειρουργούς, που κατά το κατηγορητήριο «προέβησαν σε δεξιά ημικολεκτομή και αφαίρεση τμήματος του λεπτού και παχέος εντέρου συνολικού μήκους 25 εκατοστών, χωρίς να βρεθεί ο πολύπους». Αμέσως μετά «προέβησαν σε συμπληρωματική εκτομή τμήματος του παχέος εντέρου μήκους 9 εκατοστών, στο περιφερειακό όριο εκτομής του οποίου εντοπίστηκε ο έμμισχος πολύποδας».
Τέλος, έκαναν «πλαγιοπλάγια ειλεογκαρσία αναστόμωση με συρραπτικό και ραφές, χωρίς», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «να λάβουν υπόψη τους το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του ηλικίας 71 ετών ασθενούς, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια πνευμονολογικά και καρδιακά προβλήματα». Το αποτέλεσμα ήταν ο ασθενής, που πήρε εξιτήριο στις 25 Νοεμβρίου, να επανεισαχθεί μετά από τρεις ημέρες με συμπτώματα έντονου άλγους στο δεξιό πλάγιο της κοιλίας, λευκοκυττάρωση και υψηλό πυρετό, «λόγω προφανώς της αναποτελεσματικής επιλογής της επέμβασης και της ανεπιτυχούς έκβασής της», σημειώνεται στο κατηγορητήριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα