Στα 110.000.000 ευρω υπολογιζεται το κοστος του δημοψηφισματος...

18:15 29/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη διαδικασία ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα...
της Κυριακής, από αυτή των εθνικών εκλογών. Η εκλογική διαδικασία θα είναι πιο εύκολη, καθώς δεν θα υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια, παρά μόνο ένα, όπου οι πολίτες θα επιλέγουν το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ. Αν και αναμενόταν να υπάρχουν διαφορετικά ψηφοδέλτια
για το ΟΧΙ και το ΝΑΙ, πιθανότατα για λόγους οικονομίας και ταχύτητας, τελικώς θα είναι ένα. Επίσης θα υπάρχει και η επιλογή του λευκού ψηφοδελτίου. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση, βάσει του σχετικού νόμου, μόνο εάν η συμμετοχή των πολιτών σε αυτό θα ξεπεράσει το 40%.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος του δημοψηφίσματος, αυτό υπολογίζεται σε 110.000.000 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων και των δικηγόρων που θα συμμετέχουν σε αυτό. Αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, το ποσό δεν μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό, καθώς με αυτό το ποσό θα διεξαγόταν, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, το δημοψήφισμα που είχε προκηρύξει ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011.

Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στην κάλπη από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα, επιδεικνύοντας την αστυνομική ταυτότητάς του ή το διαβατήριό τους.

Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις θα επιτρέπεται η δημοσιοποίησή τους μέχρι και την Παρασκευή.

Όσον αφορά στην προβολή των θέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του εν λόγω νόμου, κατά τη διάρκεια της περιόδου από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο προκηρύσσεται η διενέργεια δημοψηφίσματος, έως και την Παρασκευή πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης, καθώς επίσης οι φορείς παροχής συνδρομητικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής υποχρεούνται να μεταδίδουν μηνύματα όσων συμμετέχουν στο δημοψήφισμα. Ο χρόνος που διατίθεται κατανέμεται ισομερώς μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ καθεμιάς από τις προσφερόμενες απαντήσεις στο ερώτημα ή στα ερωτήματα. Η μετάδοση των μηνυμάτων και η παρουσίαση της δραστηριότητας διενεργείται δωρεάν και απαλλάσσεται από κάθε τέλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα