Για το ευρω θα ειναι το δημοψηφισμα υποστηριζει η μερκελ

17:45 29/6/2015 - Πηγή: Fimotro
ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Είναι δικαίωμα οποιασδήποτε κυβέρνησης να κάνει δημοψήφισμα, αλλά και δικαίωμα των άλλων 18 κρατών να σκεφτούμε τι θα κάνουμε για να...
προστατευθούμε» δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. «Η Ελλάδα δεν είχε διάθεση συμβιβασμού» τόνισε
η Ανγκελα Μέρκελ. «Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για να συγκαλέσουμε μια νέα Σύνοδο Κορυφής» πρόσθεσε, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους. Είπε, ακόμη, ότι δεν σκοπεύει να μεταβεί στην Αθήνα.

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής, η καγκελάριος είπε ότι «έχει να κάνει με το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ».

«Αδιαφόρως του τι θα πει το δημοψήφισμα η Ελλάδα ειναι αυτή που πρέπει να διατυπώσει αίτημα για συνεργασία» πρόσθεσε η Μέρκελ.

«Ο ελληνικός λαός έχει τη δική του γνώμη. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε τι να κάνει για να μην φανεί υποψία παρέμβασης» συμπλήρωσε.

«Το πρόγραμμα της Ελλάδας εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Αν η ελληνική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα ζητήσει νέες διαπραγματεύσεις, δεν θα έχουμε αντίρρηση να το σκεφτούμε» ανέφερε.
Keywords
Τυχαία Θέματα