ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

15:37 12/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Άνοδο πλέον του ενός σημείωσε την Πέμπτη το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην ισχυρή ανάπτυξη της ζήτησης στην Ασία, μετά την πτώση του κατά 4% την προηγούμενη συνεδρίαση, αποτέλεσμα της απροσδόκητης αύξησης...
των αποθεμάτων βενζίνης.
Το μπρεντ για παράδοση Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,33 δολ. φθάνοντας στα 113,90 δολ.
το βαρέλι στις 0303 ώρα Γκρίνουϊτς, περιορίζοντας εν μέρει τη σημαντική υποχώρηση της Τετάρτης, όταν επίσημα στοιχεία έδειξαν την πρώτη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης σε χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων, σηματοδοτώντας την πτώση σε όλες τις αγορές καυσίμων. Ανοδο 1,40 δολ. σημείωσε το αργό πετρέλαιο φθάνοντας στα 99,61 δολ. το βαρέλι.
Η ζήτηση πετρελαίου στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο, άγγιξε τα τρίτα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα, αλλά η μείωσή της από έτος-σε έτος έφθασε το 8,8% μετά από έξι συνεχόμενους μήνες διψήφιας ανάπτυξης.
Με αυτούς τους ρυθμούς η Κίνα υπερέβη τον δείκτη ανάπτυξης 5% με 7% στην κατανάλωση πετρελαίου που προέβλεψε νωρίτερα μέσα στο έτος έρευνα του Reuters.
Την Τετάρτη, οι ενδείξεις για τον περιορισμό της οικονομίας της Κίνας, ώθησαν κάποιους επενδυτές να πουλήσουν.
Τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στην Κίνα περιορίστηκε στο 5,3% από τα υψηλότερα επίπεδα 32 μηνών και το 5,4% τον Μάρτιο, ένδειξη ενδεχόμενης μείωσης των τιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,28 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, καθώς η ζήτηση για καύσιμα αυτοκινήτων μειώθηκε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες κατά 2,4% (μέσος όρος), έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου του 2010.
Την περασμένη εβδομάδα το αργό υποχώρησε πλέον των 16 δολ. το βαρέλι- μόνο την περασμένη Πέμπτη σημείωσε απώλειες 10%- με τους επενδυτές να ζυγίζουν την επίδραση του υψηλού κόστους των καυσίμων και των άλλων εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής στις χώρες κατανάλωσης του καυσίμου, από τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν
Keywords
Τυχαία Θέματα