ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

14:38 12/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, άλλα έξι υψηλόβαθμα στελέχη της περιόδου 2005-2008, τέσσερις τεχνικοί σύμβουλοι, καθώς και οι υπεύθυνοι τεσσάρων εταιρειών, που φέρονται να είχαν συνάψει ζημιογόνες συμβάσεις με την κρατική τηλεόραση, επίσης την ίδια χρονική περίοδο, μοιράζονται σειρά κατηγοριών για...κακουργηματικές πράξεις. Χθες Τετάρτη και μετά από μεγάλη έρευνα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος συνολικά 15
κατηγορουμένων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις δικογραφίες των κατηγορουμένων, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βάρος κακουργήματος και πλημμελήματος και με τις οποίες θα παραπεμφθούν σε κύρια ανάκριση.
Οι διώξεις ασκήθηκαν σχετικά με τρεις υποθέσεις:
Η πρώτη αφορά σε τέσσερις συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΡΤ στις 24/01/2005 με τέσσερα φυσικά πρόσωπα – τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν εκτέλεσαν ποτέ το έργο τους. Το συνολικό ποσό των συμβάσεων ανέρχεται σε 220.000 €.Η δεύτερη υπόθεση σχετίζεται με δύο συμβάσεις το 2006 με την εταιρεία Backstage. Η πρώτη αφορά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είναι ύψους 232.000 € χωρίς ΦΠΑ, ενώ το ένταλμα πληρωμής ανέρχεται στα 333.000€ μαζί με τον ΦΠΑ. Η δεύτερη σύμβαση αφορά στη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Υπογράφηκε ένα μήνα μετά την πρώτη, με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία και φέρεται να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημία ύψους 32.000€.Η τρίτη υπόθεση αφορά σε παροχή χρηματικών αμοιβών (μπόνους), τα οποία φέρεται ότι λάμβαναν σύμβουλοι, στελέχη και διευθυντές της ΕΡΤ.

Τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, που βαραίνουν κατά περίσταση τους κατηγορουμένους είναι:
Απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και μη, κατ’ εξακολούθηση και μη με αποτέλεσμα την, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ελάττωση της δημόσιας περιουσίας. Ένας από τους κατηγορουμένους, μάλιστα, διώκεται με την επιβαρυντική διάταξη του Ν.1608.Άμεση συνέργεια στην απιστία.Ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία.
Keywords
Τυχαία Θέματα