''σχεδιο σοιμπλε για την ελλαδα στα συρταρια του βερολινου''...

12:57 19/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Η μείωση του χρέους της Ελλάδας για τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέχρι στιγμής δε βρισκόταν καθόλου στο τραπέζι. Τώρα, ο υπουργός ...
Οικονομικών Σόιμπλε επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι εξετάζεται και αυτό το σενάριο. Την ίδια στιγμή η Αριστερά της χώρας προειδοποιεί για επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους.

Η αντιπρόεδρος του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στην Ομοσπονδιακή Βουλή,
Sahra Wagenknecht, επέκρινε έντονα τη γερμανική κυβέρνηση στη συζήτηση σχετικά με τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να ξαναδεί το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι - πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές», δήλωσε η Wagenknecht στην Handelsblatt Online.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, για πρώτη φορά, ο υφυπουργός Οικονομικών Steffen Kampeter (CDU), μέσω επιστολής, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός εσωτερικού εγγράφου του υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται επισήμως το σενάριο της χρηματοδότησης της Ελλάδας αλλά ακόμη και το κούρεμα του χρέους. Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχες αναφορές των μέσων ενημέρωσης είχαν μέχρι τώρα αποκλειστεί κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον Kampeter, πρόκειται για ένα «έγγραφο εργασίας» που είχε δημιουργηθεί από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, ως βάση για τη συζήτηση στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το οποίο «δεν ενδείκνυται ακόμη για δημοσίευση ενδιάμεσων ή τμηματικών αποτελεσμάτων». «Η εσωτερική διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη», αναφέρει στην επιστολή του.

Από την πλευρά της, η Wagenknecht αισθάνεται δικαιωμένη αφού η ύπαρξη του εγγράφου επιβεβαιώνει την πεποίθηση του κόμματος της ότι «η εξαγγελία ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα από τον υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποτελεί ένα επιπλέον δώρο δισεκατομμυρίων στην ελληνική ανώτερη τάξη και στους δανειστές της Ελλάδας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγωνίζεται για δήθεν μεταρρυθμίσεις εις βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού, αλλά αρνείται όπως άλλωστε και η Επιτροπή της ΕΕ να καλέσει για πληρωμή τους Έλληνες ολιγάρχες. Η Επιτροπή και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι συνήγοροι των εκατομμυριούχων».
Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα