Πιεζει ο σοιμπλε για συμφωνια τον μαρτιο - αρχιζουν οι διαπραγματευσεις την δευτερα με την...τροικα

11:25 19/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,
Για την ανάγκη η επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα να σημάνει και την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής της στο πλαίσιο της παρούσας αξιολόγησης, μίλησε ο Γερμανός υπουργός...
Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε στο περιθώριο του Ecofin.
Ο ίδιος σημείωσε την πρόοδο της Ελλάδας
στο δημοσιονομικό σκέλος, υπογράμμισε όμως ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, ενώ δήλωσε ότι τα επόμενα βήματα για την Ελλάδα θα αποφασιστούν τον Απρίλιο, προαναγγέλλοντας διμερή βοήθεια με αναπτυξιακό χαρακτήρα και αναγνωρίζοντας τις πολιτικές δυσκολίες στη χώρα.

Με την Ελλάδα έχουμε κάνει προόδους, αλλά μένουν ακόμα πολλά να κάνουμε.Οι οικονομικοί δείκτες στην Ελλάδα είναι καλύτεροι απ' ό,τι περιμέναμε, αλλά πρέπει ο δρόμος των δομικών μεταρρυθμίσεων να συνεχιστεί.Μιλήσαμε πάρα πολύ εντατικά γι' αυτό.

Όπως είπε ο Γερμανός υπουργός, "η τρόικα προτίθεται τις επόμενες ημέρες να πάει στην Αθήνα". Πρόσθεσε, όμως, πως "αυτό έχει νόημα μόνο εάν η αποστολή της έχει επιτυχία, γιατί και στο παρελθόν έχει πάει, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία". Αποκάλυψε, μάλιστα, πως για το θέμα αυτό υπήρξε μια πολύ έντονη συνομιλία και γι' αυτό όπως τόνισε προχωρούμε βήμα-βήμα.

"Τον Απρίλιο θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό και πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα με την Ελλάδα σε διμερή θέματα βοήθειας, όπως η τεχνική στήριξη και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα" σημείωσε ακόμη ο κ. Σόιμπλε.

"Εν τω μεταξύ -συνέχισε- σε αυτόν τον τομέα πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι πέρα από την οικονομική βοήθεια, πρέπει να δούμε και την κατάσταση στον πολιτικό τομέα, δηλαδή ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά".
Keywords
Τυχαία Θέματα