Σαμαρας : ελληνικη προεδρια για μια καλυτερη ευρωπη

«Η Ελλάδα αρχίζει την προεδρία της ΕΕ με θετικές επιδόσεις, πρωτογενές πλεόνασμα και επικείμενη ανάκαμψη. Θα είναι μια προεδρία ελπίδας, ελπίδα για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος...
στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Της Συνόδου προηγήθηκε, όπως πάντα, η συνάντηση των επικεφαλής
των κομμάτων που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η κρίση στην Ευρωζώνη, η τραπεζική ένωση, η πολιτική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ, η μετανάστευση, η ενέργεια και η διεύρυνση της ΕΕ είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες.

Χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται από το πρωί για τις πολιτικές λιτότητας και προσπαθούν να προσεγγίσουν το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η παρουσία των διαδηλωτών και δεκάδων αστυνομικών, έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Πάντως, μετά την «ιστορική» πολιτική συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση, που επετεύχθη πριν από λίγες ώρες στο Ecofin, αλλά και με την Άνγκελα Μέρκελ να συνεχίζει -μετά την επανεκλογή της- στην καγκελαρία της Γερμανίας, πολλοί θεωρούν ότι η Ευρώπη, έπειτα από αρκετούς μήνες απραξίας, είναι έτοιμη να ξαναβάλει μπρος τις μηχανές.

Η τραπεζική ενοποίηση και η εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας των 28 ηγετών παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα