Ρωσια: εγκριθηκε η απαγορευση υιοθεσιων απο αμερικανους

Η ρωσική Δούμα ενέκρινε τον νόμο που απαγορεύει σε αμερικανούς πολίτες να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία, σε αντίποινα... για το «νόμο Μαγκνίτσκι» στις ΗΠΑ ο οποίος, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, «δηλητηριάζει» τις διμερείς σχέσεις.

Οι ρώσοι βουλευτές υπερψήφισαν επίσης νομοσχέδιο που απαγορεύει τις χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ «μη κυβερνητικές οργανώσεις με πολιτικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά
του, ο αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για τη ρωσική απάντηση στην αμερικανική νομοθεσία.

Ο «νόμος Μαγκνίτσκι» απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ και προβλέπει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στο θάνατο σε φυλακή της Μόσχας το 2009, του ρώσου νομικού Σεργκέι Μαγκνίτσκι ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χθες, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι θα υπέγραφε το νόμο για την απαγόρευση των υιοθεσιών εφόσον η αμερικανική Γερουσία εγκρίνει το «νόμο Μαγκνίτσκι» την επόμενη εβδομάδα.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο επονομαζόμενος «νόμος Μαγκνίτσκι» στις ΗΠΑ, που επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους που κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «δηλητηριάζει» τις διμερείς σχέσεις.

«Είναι πολύ κακό. Ασφαλώς δηλητηριάζει τις σχέσεις μας», είπε χθες ο Πούτιν. Όπως είπε ο ρώσος πρόεδρος δικαιολογώντας τα ρωσικά αντίποινα, σε περιπτώσεις καταγγελιών κακομεταχείρισης παιδιών που είχαν υιοθετηθεί από οικογένειες στις ΗΠΑ, οι αρχές δεν επέτρεψαν την πρόσβαση σε εκπροσώπους των ρωσικών αρχών.
Keywords
Τυχαία Θέματα