Αστραψε και βροντηξε για την εκκλησια, τον χριστοδουλο και τον ιερο κληρο ο σ. τζουμας

Του Δημήτρη Ζαφόλια,
Εκπαιδευτικού
Δεν εκφράζω συχνά δημόσια τις απόψεις μου! Αλλά όταν το κάνω υπάρχει πάντα ένας ιδιαίτερος λόγος! Όπως εν προκειμένω σε αυτή την περίπτωση. Παρακολούθησα προχθές, αργά το βράδυ, εντελώς...
συμπτωματικά την εκπομπή μια αποκαλυπτική εκπομπή στο Εxtra3. Δεν θα ασχοληθώ με την καθ´ όλα ενδιαφέρουσα θεματογραφία της εκπομπής. και τα όσα αποκαλυπτικά ακούστηκαν από τους προσκεκλημένους της εκπομπής! Αυτό που με εντυπωσίασε και αποφάσισα να γράψω τις γραμμές αυτές είναι ο τρόπος με τον οποίο υπερασπίστηκε την Εκκλησία, τον Ιερό κλήρο, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο
Χριστόδουλο αλλά και τον παρόντα κ. Ιερώνυμο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως θεσμό και ως πρόσωπο και γενικά τους θεσμούς, ο εκ των προσκεκλημένων συνομιλητών του δημοσιογράφου-παρουσιαστή, ο Επικοινωνιολόγος και δημόσιογράφος Σωτήρης Τζούμας.
Μέχρι και έναν απρόσεκτο άγαμο κληρικό που ο κ. Χίος ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία του, ο κ. Τζούμας, κατόρθωσε με εξαιρετική τηλεοπτική εμπειρία να το εκτονώσει, να το υποβαθμίσει ως θέμα και να το βάλλει στα άχρηστα της κουβέντας
Είχε καιρό να εμφανισθεί στα τηλεοπτικά μας παράθυρα ο κ. Τζούμας και η προχθεσινή του εμφάνιση, υπήρξε όχι απλά και μόνο μία ευχάριστη επιστροφή στα τηλεοπτικά μας δρώμενα, αλλά μία ουσιαστική διαπίστωση, ότι τα εκκλησιστικά μας πράγματα δεν είναι πολλοί εκείνοι που τα γνωρίζουν τόσο καλά!
Κι ακόμη ολιγότεροι αυτοί που μπορούν να τα υπερασπίζονται με ζήλο, αυταπάρνηση και χωρίς υστεροβουλία!
Δεν ανήκω σε αυτούς που γράφουν αγιογραφίες για κανέναν! Όμως η μαχητική και δυναμική υπεράσπιση της Εκκλησίας και του ανώνυμου παπά που.." ο ανιστόρητος και αγράμματος ", ---όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τζούμας στον αέρα--- εκπρόσωπος των δωδεκαθειστών, ο οποίος με περισσή θρασύτητα το αποκαλούσε.. "παπαδαριό" και εξέφραζε ακατανόμαστες εκφράσεις τόσο κατά του μακαριστού Χριστοδούλου τον οποίο αποκαλούσε εκτός των άλλων .."κύριο", αλλά και κατά του νυν Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, τον οποίο καθύβριζαν σκαιότατα και μερικοί άλλοι συνομιλητές, μόνος του, μεταξύ οκτώ ακόμη καλεσμένων, ο κ. Τζούμας, προς τιμήν του, ύψωσε το ανάστημά του και άρθρωσε λόγον αληθείας και υπερασπίσεως της Εκκλησίας!
Εκ των υστέρων σήμερα επληροφορήθην ότι ο κ. Τζούμας, δεν κατέχει πλέον κάποια θεσμική θέση στην Εκκλησία! Ούτε και εξωθεσμική! Και επομένως αυτά που είπε ήταν εκ του περισσεύματος της καρδίας αυτού και του ενδιαφέροντος του για την Εκκλησία μας και τους ανθρώπους της!
Πού είναι οι θεσμικοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, για να τον υπερασπιστούν και να διασώσουν το κύρος της Εκκλησίας;;Που είναι οι καλώς αμοιβόμενοι συνεργάτες του για να υπερασπιστούν την Εκκλησία που είναι ο εργοδότης τους;
Και το επιχείρημα που μου ετέθη από λαϊκό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου, ότι δήθεν δεν εκλήθη στην εκπομπή , κάποιος θεσμικός συνεργάτης από την Εκκλησία, για να την υπερασπιστεί είναι όπως είπα στον επιφανή συνομιλητή μου , τουλάχιστον "αστείο".
Ας έβγαιναν, όπως του είπα, τηλεφωνικά να αποστομώσουν τους υβριστές!
Δεν θέλω να καταχραστώ άλλο της φιλοξενίας σας!
Απλά θέλω για μία ακόμη φορά, να πω ότι η εποχή που διερχόμαστε είναι κρίσιμη όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που μειώνει τις αντιστάσεις και τα αντισώματα του λαού μας, αλλά διότι όσοι επιβουλεύονται την ιστορία μας, την πίστη μας, την πατρίδα μας θα εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία για να μας πλήξουν θανάσιμα στον μόνο συνεκτικό μας ιστό: στην Εκκλησία μας και στην παράδοσή μας!
Και πάλι συγχαρητήρια για την ανδρεία και ανδρική υπερασπιστική γραμμή του κ.Τζούμα για την Εκκλησία μας και τους θεσμούς γενικά !
Πολύ περισσότερο για τα όσα συγκινητικά και αποκαλυπτικά μας είπε για τον μεγάλο απόντα της εποχής μας, τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!
Keywords
Τυχαία Θέματα