Πρωτοβουλιες συριζα κατα της χρυσης αυγης...

12:42 23/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Υπό τη σκιά των χθεσινών συναντήσεων της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, ...
αλλά και του αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες κατά της δράσης της Χρυσής Αυγής.
Στη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ
αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν θέλει τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, αλλά να αντιμετωπιστούν οι πράξεις των στελεχών και μελών της με το πνεύμα του νόμου.
Ο κ. Τσίπρας αλλά και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης θα περάσουν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ζητήσουν από τον κ. Παπούλια τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής.
Τόσο η χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όσο και η «κόντρα» του Δ. Παπαδημούλη με την ένωση εισαγγελέων απηχούν μέρος μόνο της δυσπιστίας που διακατέχει την Κουμουνδούρου απέναντι στην επίσημη πολιτεία και τις πρόθεσεις της να βάλει ένα τέλος στη δράση οργανωμένων ομάδων της άκρας δεξιάς.
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες η Κουμουνδούρου την επομένη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έθεσε σε επιφυλακή τις οργανώσεις της πανελλαδικά, συστήνοντας ψυχραιμία, φοβούμενη ότι η κυβέρνηση σε περίπτωση επεισοδίων θα έσπευδε να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να έχει και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Πέραμα την προσεχή Τετάρτη, σε εκδήλωση για την πώληση του λιμανιού, με ομιλητές τον Π. Λαφαζάνη και τον Θ. Δρίτσα. Η Β΄ Πειραιά είναι μια περιοχή που δραστηριοποιείται εντόνως η Χρυσή Αυγή και από εκεί ο κ. Τσίπρας θα στείλει το δικό του μήνυμα ενάντια στην Ακροδεξιά και την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την γιγαντώνουν.
Στο μέτωπο της οικονομίας η ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Άσμουνσεν το απόγευμα της Παρασκευής στο μέτρο που το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ θα είναι ο επόμενος υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, θα αποδειχθεί λένε στην Κουμουνδούρου πολύ χρήσιμη. Σημειώνεται ότι ο κ. Ασμουσεν άλλαξε όλο το πρόγραμμά του, για να συναντηθεί επί μία ώρα με τον Αλ. Τσίπρα, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση που είχε η πτήση του δεύτερου από την Αθήνα.
Τέλος σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για έναν ακόμη γύρο «δήθεν» διαπραγματεύσεων στον οποίο δεν θα υπάρξει «happy end», αλλά κλείσιμο των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, νέες απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα