Προφυλακιστεοι τρεις για την υποθεση του οικου του ναυτου...

12:51 8/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή – εισαγγελέα τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απάτης του Οίκου Ναύτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες,...
η κατηγορούμενη που ήταν αποσπασμένη υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία της ότι είχε καθαρά διαμεσολαβητικό ρόλο καθώς έφερε σε επαφή τον κλινικάρχη με τον Στ. Γκ.
Αναφερόμενη στον κλινικάρχη ο οποίος είχε κάνει και την καταγγελία, φέρεται να είπε πως «είναι ξεκάθαρη η ‘’προβοκατόρικη δράση’’ του, ο οποίος έχει αναλάβει ξεκάθαρα πρωτοβουλία για την αθέμιτη παγίδευσή μας, καλώντας ουσιαστικά
τις περισσότερες φορές εκείνος πρώτος, προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την πορεία των πραγμάτων επιχειρώντας να εξασφαλίσει ότι θα τελεστούν άδικες πράξεις από εμάς τους κατηγορούμενους».
Η υπάλληλος στο λογιστήριο του Οίκου Ναύτου, φέρεται να εμφανίστηκε μεταμελημένη κατά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή αναφέροντας ότι η εμπλοκή της συνίσταται αποκλειστικά και μόνο σε μία επίσκεψή της στην κλινική στο Αιγάλεω, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς της Στ. Γκ και Τζ. Γ., χωρίς ουσιαστική συμμετοχή της στη συζήτηση που έλαβε χώρα. «Είναι δεδομένο ότι κυρίαρχο ρόλο και γνώση είχε ο Σ. Γ.», φέρεται να είπε.
Ο κατηγορούμενος οικονομικός διευθυντής του Οίκου Ναύτου στην απολογία του φέρεται να είπε πως «σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει κάτω από το βάρος των οικογενειακών μου. Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα», προσθέτοντας πως «από το κατηγορητήριο είναι δεδομένο ότι η αρμόδια υπάλληλος για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των κλινικών Α. Χ ήταν ενήμερη και γνώριζε για τη μεθόδευση.»
Υπενθυμίζεται ότι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα