Προταση δυσπιστιας

12:21 8/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται περί της κατατεθείσης εις την Βουλήν προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβερνήσεως, ας δούμε κατ αρχάς τι ακριβώς καταφέρνει ο κυριος Τσίπρας με αυτήν την...
κίνηση και εννοώ ακριβώς, όχι κατ ερμηνείαν!
Ως γνωστόν, σύμφωνα με τις κείμενες συνταγματικές διατάξεις, ασκηθείσης μίας τέτοιας προτάσεως κι εφόσον δεν ευδοκιμήσει, δεν δύναται να ασκηθεί ετέρα όμοια, προτού παρέλθει χρονικό διάστημα έξι μηνών
από την προηγούμενη! Ούτως ειπείν, ο κύριος Τσίπρας, με δεδομένο ότι ασφαλώς και δεν θα ευδοκιμήσει η πρόταση έτσι όπως έγινε, δίδει μίαν εξάμηνη ανάσα στον κύριο Σαμαρά, ο οποίος μπορεί, εντός του συγκεκριμένου διαστήματος, ν αποφασίσει και την φορολόγηση κατοχής κατοικιδίων ζώων (!), χωρίς να μπορεί η αντιπολίτευση να ασκήσει πρόταση μομφής!!
Αυτό το γνωρίζει ασφαλώς ο κύριος Τσίπρας, οπότε εγείρεται το ερώτημα, προς τι η όλη φασαρία; Κι εδώ υπεισέρχεται η ερμηνεία της όλης κινήσεως, η οποία, όπως και εδώ διαβάσαμε, έλαβε χώρα για να ενώσει, ισχυρίζονται κάποιοι, τις φωνές των συνιστωσών του, οι οποίες έχουνε βγεί «στα κάγκελα» εξαιτίας των πρόσφατων δηλώσεων του αρχηγού στο Τέξας! Κοινώς, επειδή έχουνε γίνει Τέξας οι συνιστώσες, ας κάνουμε και ολίγον Τέξας την Βουλή μπας και ξεφύγουμε απ το Τέξας!!!
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, επιβεβαιώνεται, σχεδόν αυτοστιγμεί, η άποψη του Πρωθυπουργού, όπως εκφράσθηκε στην περιώνυμο συνέντευξή του στο Μεγκα την Δευτέρα, ότι δηλαδή η αντιπολίτευση πρέπει πρώτα να γίνει αντιπολίτευση προτού θελήσει να γίνει Κυβέρνηση!

Μετά τιμής
Keywords
Τυχαία Θέματα