Ελευθερος με εγγυηση ο μουσαραφ...

12:21 8/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Ελεύθερος είναι πλέον ο πρώην πρόεδρος και στρατιωτικός δικτάτορας του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος βρισκόταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό, μετά ...
την καταβολή εγγύησης από πλευράς του για την υπόθεση του θανάτου ριζοσπάστη ισλαμιστή κληρικού, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, επικαλούμενη πηγή του σωφρονιστικού συστήματος του Πακιστάν.
Οι φρουροί αποσύρθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη από την οικία του κ. Μουσάραφ στα περίχωρα της πακιστανικής πρωτεύουσας, Ισλαμαμπάντ.
Ο πρώην πρόεδρος
του Πακιστάν είχε τεθεί υπό περιορισμό τον Απρίλιο.
Πλέον, ο κ. Μουσάραφ μπορεί να κινείται ελεύθερα εντός της χώρας.
«Ο Π. Μουσάραφ είναι πλέον ένας ελεύθερος άνθρωπος», δήλωσε ο Τζαουάντ Πολ, επικεφαλής της τοπικής διοίκησης του Ισλαμαμπάντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο 70χρονος πρώην στρατιωτικός κατηγορούνταν, στην τελευταία φάση της δικαστικής του περιπέτειας, για την επέμβαση στρατού και αστυνομίας, την οποία διέταξε το 2007, σε τέμενος στο οποίο είχαν οχυρωθεί ριζοσπάστες ισλαμιστές.
Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού, Μπεναζίρ Μπούτο, για τα πεπραγμένα της δικτατορίας του μεταξύ 1999 και 2008, το θάνατο ενός ηγέτη των ανταρτών του Μπαλουχιστάν το 2006, καθώς και την προσαγωγή δικαστών το 2007.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα