Πρεμιερα συγκρουσησγια τις συνεργασιες

09:31 11/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Βούλα Κεχαγιά
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Καβγάς για την περίοδο μετά τις εκλογές ξέσπασε ανάμεσα στους Βαγγέλη Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, με σημεία αιχμής την πρωθυπουργία, τη συγκυβέρνηση και τις μετεκλογικές συνεργασίες. Απαντώντας ουσιαστικά από το βήμα της...
Βουλής στη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (Mega) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
κατακεραύνωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δήλωσή του ότι δεν διαπραγματεύεται την πρωθυπουργία σε μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση επικράτησης της ΝΔ. «Η πρόταση είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θέλει οπωσδήποτε να είναι πρωθυπουργός. Ευγενής προσωπική φιλοδοξία», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος παρατηρώντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει αυτοδυναμία ή, ακόμη και χωρίς αυτοδυναμία, «θέλει παντοδυναμία χωρίς όρους ως πρωθυπουργός με δική του κυβέρνηση». Εξήγησε μάλιστα ότι η λύση που προτείνει ο κ. Σαμαράς είναι να βρεθεί η ΝΔ μόνη, χωρίς στήριξη, χωρίς συμμαχίες και χωρίς επίγνωση κινδύνων και προβλημάτων να αναλάβει την ηγεσία της χώρας. Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επαναλάβει με έμφαση ότι δεν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ που να οδηγήσει τα δύο κόμματα σε συγκυβέρνηση.
Στον αντίποδα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρέθεσε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνοψίζεται στο ότι η Ιπποκράτους επιθυμεί τη νίκη στις εκλογές και συγχρόνως «καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις ώστε να επιτευχθεί η συσπείρωση των δυνάμεων που θα σταθούν απέναντι στην κρίση και στα προβλήματα με τη διαμόρφωση μιας πολιτικής συμμαχίας».
Εστία αντιπαράθεσης αποτέλεσε όμως και η προειδοποίηση του κ. Σαμαρά για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε περίπτωση που το κόμμα του δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και διαμορφωθούν συνθήκες ακυβερνησίας. «Το ζήτημα είναι να μας πει καθαρά ο ελληνικός λαός τι θέλει. Θέλει να κυβερνηθεί ο τόπος με σταθερότητα και ασφάλεια και με σχέδιο ή θέλει να ακολουθήσουμε έναν άγνωστο και επικίνδυνο δρόμο;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.
Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος κοροϊδεύει τους πολίτες όταν αναφέρεται στην αυτοδυναμία και στη συγκυβέρνηση ανασύροντας παλαιότερες δηλώσεις του από το 2007 όταν δήλωνε ότι «είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Προτάσεις που θα κάνουν, όπως είπε, πολύ πιο φιλικό και αναπτυξιακό το περιβάλλον του Ιουνίου για τον ελληνικό λαό κατέθεσε χθες ενώπιον της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας μάλιστα επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος κατά ένα έτος, έως 31 Δεκεμβρίου 2015. Αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των εταίρων μας τονίζοντας ότι ο Μανουέλ Μπαρόζο στις 18 Απριλίου θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ζήτησε απόλυτη και καθαρή προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων, ώστε κανένας Ελληνας να μη νιώσει ότι είναι εγκαταλειμμένος.
Keywords
Τυχαία Θέματα