Σφραγιδες..και ναυτοσυνη!

09:20 11/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο "Παλιός Χ"
Υπάρχουν συνδικαλιστές και «συνδικαλιστές σφραγίδες». Αφορμή μου έδωσε η απεργία των ναυτεργατών και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Μια απεργία σφραγίδα των αριστερών δυνάμεων. Πριν λίγες μέρες το...
site φιλοξένησε ένα κειμενό μου, «επάγγελμα συνδικαλιστής». Σήμερα το «συνδικαλιστές σφραγίδες..και ναυτοσύνη», παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο συνδικαλισμός είναι κατοχυρωμένος από το σύνταγμα
και είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ελευθερίας και κατοχύρωσης της εργατικής τάξης και των εργασιακών του δικαιωμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ασυδοσία και διάλυση του κράτους. Οι ναυτικοί μας είναι πράγματι ένας ευαίσθητος κλάδος. Είναι οι πρεσβευτές χωρίς πατρίδα όπως τους έχω ονομάσει. Προερχόμενος από ναυτική οικογένεια έχω ιδιαίτερες ευαισθησίες. Όλα τα αδέλφια, για χρόνια όργωναν τις θάλασσες και τους Ωκεανούς. Σε ναυάγια έχω χάσει συγγενείς και φίλους που άφησαν πίσω τους γυναίκες και παιδιά στην ορφάνια. Ο ίδιος, πριν με κερδίσει ο χώρος της ενημέρωσης, γνώρισα τι σημαίνει ναυτικός και ναυτοσύνη, όταν ήρθα αντιμέτωπος με τα μανιασμένα κύματα και τον κυκλώνα έτοιμος να μας καταπιεί, όπως ο μαστροδημήτης που χάθηκε την ώρα του καθήκοντος στη μέση του Ειρηνικού για να σώσει εμάς. Όταν βλέπω, Νταλακογιώργηδες και Χαλάδες(ναυτικοί του γλυκού νερού) να υπερασπίζονται τους ναυτικούς μας και την ελληνική ναυτοσύνη, με πιάνει το παράπονο και μου θυμίζει τον Αντώνη Αμπατιέλο! Κανένας δεν αφαιρεί το δικαίωμα της απεργίας των ναυτικών μας. Αυτή όμως δεν είναι προνόμιο των σφραγιδοφόρων επαγγελματιών-συνδικαλιστών. Η δουλειά και το στομάχι δεν έχει χρώμα. Όταν βλέπω να παρελαύνουν σημαίες, μειοψηφικών παρατάξεων, ντρέπομαι γιατί είμαι Έλληνας. Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο «συνδικαλισμός» αφαιρεί ένα ζωτικό κομμάτι οξυγόνου της Ελληνικής ακτοπλοΐας και γενικότερα της ναυτιλίας, μέσα από τον κομματικό στρατό, τους εκβιασμούς, τραμπουκισμούς και τρομοκρατία για όσους επιθυμούν να εργαστούν τις άγιες ημέρες του Πάσχα και των εορτών. Τα περισσότερα σωματεία, πλοιάρχων , Μηχανικών, θαλαμηπόλων, ναυτομαγείρων, ναυτών και λοιπά, είναι αντίθετοι με τον τρόπο που ενεργούν οι σφραγιδοφόροι του συνδικαλισμού, που εκμεταλλεύονται τους ναυτικούς μας. Κάποτε πρέπει να γίνει εκκαθάριση του μητρώου των εργαζομένων ναυτικών μας και ποιοι ψηφίζουν τις αποφάσεις των Νταλακογιώργηδων και χαλάδων, στο όνομα των δίκαιων αιτημάτων τους. Μια ζωή Νταλακογιώργο και Χαλά ακούω, δεν τους κούρασαν! Ναυτικοί ξεσηκωθείτε!! Σας καπελώνει ο κομματικός, συνδικαλισμός, με το στρατό του!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα