Ποσο ελκυστικη βρισκουν την αθηνα οι ξενοδοχοι...

Μπορεί η Αθήνα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την τουριστική κίνηση, σημειώνοντας μάλιστα ...
τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης της τουριστικής κίνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο οι επενδυτές του ξενοδοχειακού κλάδου εμφανίζονται ακόμη διστακτικοί.

Σύμφωνα με μελέτη των μεγαλύτερων στελεχών του ξενοδοχειακού κλάδου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το 26ο συνέδριο της γνωστής εταιρείας συμβούλων Deloitte για τις «Ευρωπαϊκές Επενδύσεις σε Ξενοδοχεία» την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται χαμηλά
στο ερώτημα «πόσο ελκυστικός είναι ένας επενδυτικός προορισμός» και βαθμολογείται με 4 (υψηλότερη βαθμολογία το 1, χαμηλότερη το 5).

Η διστακτικότητα των ξένων μάλιστα, έρχεται ειδικά αυτή την περίοδο ακόμη περισσότερο στο προσκήνιο, λόγω ακριβώς της πολιτικής αβεβαιότητας το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, οι επενδυτές να εμφανίζονται «μαγκωμένοι». Την ίδια στιγμή, από την πλευρά τους οι τουριστικοί φορείς ζητούν τώρα πιο έντονα από ποτέ στη συζητούμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να είναι απαραίτητη η πρόβλεψη προστασίας του επενδυτή από διαρκείς αλλαγές της φορολογικής νομοθεσίας.

Πανευρωπαϊκά, το Λονδίνο παραμένει σταθερή αξία και είναι αυτή την στιγμή ο πιο ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη και ακολουθούν Παρίσι και Βαρκελώνη. Η έρευνα της Deloitte πραγματοποιήθηκε με βάση τις απαντήσεις πάνω από 120 ιδιοκτητών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών ανάπτυξης και επενδυτών του κλάδου της φιλοξενίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα