Πως θα γινει η αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου της alpha bank...

15:13 5/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... TA 550 EKAT. EYΡΩ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ...
Η Alpha Bank ανοίγει πρώτη τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, προσκαλώντας σε Γενική Συνέλευση τους μετόχους της για την κεφαλαιακή της ενίσχυση με 4,6 δισ ευρώ...
Οι αναγκαίες εγκρίσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την 16η Απριλίου που είναι προγραμματισμένη η 2η επαναληπτική Γενική Συνέλευση. Η περίοδος άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης θα λάβει χώρα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

To
σχέδιο περιλαμβάνει:

- Συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με καταβολή μετρητών έως 550 εκατ. ευρώ (Καταβολή Μετρητών), η οποία υλοποιείται με:

* Έκδοση νέων κοινών μετοχών συνολικού ποσού έως 457,1 εκατ. ευρώ μετά δικαιώματος προτιμήσεως υπέρ των Μετόχων που κατέχουν κοινές μετοχές,

* Έκδοση νέων κοινών μετοχών μετά την άσκηση δικαιώματος προεγγραφής για τυχόν αδιάθετες νέες μετοχές, υπέρ των Μετόχων που κατέχουν κοινές μετοχές, καθώς και

* Έκδοση νέων κοινών μετοχών συνολικού ποσού έως 92,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως σε επιλεγμένους στρατηγικούς και θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της Τραπέζης.

-Συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με εισφορά ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και έκδοση νέων κοινών μετοχών συνολικού ποσού 4.113,9 εκατ. ευρώ(ή 4.021 εκατ. ευρώ σε περίπτωση ολοσχερούς καλύψεως της αυξήσεως κεφαλαίων με Καταβολή Μετρητών ύψους 550 εκατ. ευρώ).

Η τιμή διαθέσεως των νέων κοινών μετοχών θα αποφασισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει εξουσιοδότηση προς τούτο από τη Γενική Συνέλευση. Σύμφωνα με έκθεση της Citi η τιμή αναμένεται να είναι στο 50% του κινητού μ.ο. της τιμής της μετοχής, δηλαδή κάπου στα 55 λεπτά (Alpha: Στα 55 λεπτά περίπου θα προσφερθούν οι νέες μετοχές, λέει η Citi).

Λίγο πριν την κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση η διοίκηση της Alpha Bank δημοσιοποίησε παρουσίαση, με την οποία επιχειρεί να αναλύσει το πιθανό όφελος των επενδυτών που θα συμμετάσχουν τελικά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και θα ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους σε βάθος 5ετίας.
Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα