Πως σχολιασε ο ξενος τυπος τα stress tests...

23:29 6/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και η σχεδιαζόμενη έξοδος της Τράπεζας Πειραιώς στις αγορές ομολόγων...
στρέφουν και πάλι το ενδιαφέρον του ξένου οικονομικού Τύπου στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Η στήλη Dealbook των New York Times σημειώνει ότι η Τράπεζα
Πειραιώς θα γίνει η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα βγει στις αγορές από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη, πριν από πέντε χρόνια.

Και οι Financial Times σημειώνουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς γίνεται η πρώτη ελληνική τράπεζα που επιστρέφει στις κεφαλαιαγορές, μετά την κρίση, κάνοντας λόγο για ένα κρίσιμο τεστ της ετοιμότητας των αγορών να δανείσουν τις τράπεζες της περιφέρειας που επλήγησαν από την ύφεση.

“Η ιδέα δεν είναι ότι χρειάζονται χρηματοδότηση. Αφορά περισσότερο την αντίληψη των επενδυτών και τη φήμη. Είναι μέρος του πακέτου της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση”, λέει στην εφημερίδα ο Γιώργος Ζώης, αναλυτής της Exotix.
Όπως σημειώνουν οι FT, η επιστροφή της Πειραιώς στις αγορές συμπίπτει με την επιτάχυνση των μεσαίων τραπεζών της περιφέρειας, τις οποίες οι επενδυτές αγκαλιάζουν ξανά, στο κυνήγι των αποδόσεων.
Η Wall Street Journal ασχολείται με τα αποτελέσματα των stress tests, κάνοντας ειδική αναφορά “στις προσπάθειες (των τραπεζών) να αντιμετωπίσουν το βουνό των κόκκινων δανείων που διαρκώς μεγαλώνει”.

“Έπειτα από μια βαθιά, εξαετή ύφεση, μια φούσκα ακινήτων που έσκασε, την αποχώρηση των καταθετών και μια πρωτοφανή αναδιάρθρωση δημοσίου χρέους 200 δισ. ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε μία κατάσταση πόνου. Φέτος, ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τη βοήθεια ενός δανείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, έχουν συνολικά κόκκινα δάνεια περίπου 70 δισ. ευρώ, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ΑΕΠ της Ελλάδας”, αναφέρει το δημοσίευμα. Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα