Το μεγαλο φιασκο των αναδρομικων ελεγχων ποθεν εσχες...

22:58 6/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Αφορμή για να αποκαλυφθεί το μεγάλο φιάσκο του αναδρομικού ελέγχου των πόθεν έσχες όλων των πρωθυπουργών, αρχηγών κομμάτων, υπουργών και υφυπουργών...
από το 1974 έως σήμερα έδωσε βουλευτική τροπολογία που επιχειρήθηκε να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιπολαιότητα με την οποία νομοθετήθηκε η ανεφάρμοστη πρόταση νόμου του κ. Απόστολου Κακλαμάνη το 2012 για τον αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών δηλώσεων οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο τη σημερινή αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα,
οι τράπεζες δεν διαθέτουν στοιχεία σε βάθος δεκαετιών με αποτέλεσμα οι υπόχρεοι υποβολής όλης της περιουσιακής τους «διαδρομής» από τη μεταπολίτευση και μετά να μην μπορούν να τα βρούν!

Να σημειωθεί ότι την περασμένη δεκαετία οι περίφημες δηλώσεις πόθεν έσχες είχαν διαφορετική μορφή καθώς ζητούνταν και διαφορετικά δικαιολογητικά.

Την συγκεκριμένη «ανωμαλία» επιχειρούσε να διορθώσει η τροπολογία, η οποία αν και υπογραφόταν από τους Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) και Χρήστο Γκόκα (ΠΑΣΟΚ), στην ουσία ήταν κυβερνητικής εμπνεύσεως. Στην ουσία καταργεί την αναδρομικότητα των ελέγχων για εκείνους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Παρά ταύτα οι ισχυρές ενστάσεις που προέβαλε κυρίως ο κ. Κακλαμάνης και δευτερευόντως οι κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, οδήγησαν την κυβέρνηση να την αποσύρει. Το παράδοξο όμως είναι ότι μεταξύ αυτών που αδυνατούν να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά - όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Καλαντζής- είναι και ο κ. Κακλαμάνης!

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση αναμένεται να επανέλθει στην Βουλή με κυβερνητική πρωτοβουλία.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα