ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:''ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ''

09:36 5/5/2011 - Πηγή: Fimotro
«Θα προχωρήσουμε με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα είτε μέσα από τη δουλειά τους είτε από το δημόσιο ρόλο τους», τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Για το ζήτημα του χρέους και του ενδεχόμενου αναδιάρθρωσης, επισήμανε...
πως η σχετική συζήτηση αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας και η κυβέρνηση δεν θέλει να εμπλακεί σε αυτή.
Σύμφωνα
με τον πρωθυπουργό, «το χρέος δεν ήρθε από το πουθενά. Εμείς χτίσαμε το χρέος όταν εγκαταλείψαμε τις αρχές και τις αξίες μας και υιοθετήσαμε άλλες. Όταν, για παράδειγμα, μας ξέφυγε η έννοια του μέτρου και τα πάντα πνίγηκαν στην σπατάλη. Όταν χάθηκε η έννοια της προσφοράς και φώλιασε η διαφθορά. Όταν χάσαμε το πνεύμα της συλλογικότητας και επιβλήθηκε η ατομικότητα. Όταν από το κέντρο της ελληνικής κοινωνίας έφυγε ο άνθρωπος και μπήκε η κατανάλωση. Το χρέος δεν είναι ένα στατιστικό μέγεθος αλλά η απεικόνιση του τι χάσαμε σαν Έλληνες και τι πρέπει να ξαναβρούμε».
«Είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι φταίνε οι 300 της Βουλής», αλλά «κάτι τέτοιο είναι μεγάλο λάθος. Είναι ευθύνη καθενός μας και όλων μας μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας, μαζί και τις νοοτροπίες, που μας οδήγησαν εδώ».
Στέλνοντας μήνυμα σε όσους διαφοροποιούνται εντός της κυβερνητικής παράταξης, τόνισε ακόμη πως «το έχω ξαναπεί, θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, που είτε μέσα από την δουλειά τους καθημερινά, είτε από τον δημόσιο ρόλο τους, είτε από την κοινωνική τους προσφορά, είτε μέσα από την επιχείρησή τους, είτε μέσα από την κομματική τους ιδιότητα, κάνουν την αλλαγή πράξη. Και την κάνουν πράξη ενάντια σε μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες. Ολιγαρχίες που φοβούνται και αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή. Ολιγαρχίες με τα φέουδά τους, τα προνόμιά τους, το βόλεμά τους, τις αντιλήψεις τους»
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη πως μελετάται η ίδρυση ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων για επενδύσεις που δεν μπορούν να ενταχθούν στο fast track. Στην υπηρεσία αυτή θα συσταθεί Πολεοδομικό Γραφείο το οποίο θα επιλαμβάνεται της έκδοσης και αναθεώρησης οικοδομικών αδειών για τις μεγάλες και σύνθετες τουριστικές επενδύσεις και για τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσια ακίνητα. «Στόχος είναι και η σύσταση Κεντρικής Συντονιστικής Ομάδας για την αδειοδότηση των τουριστικών επενδύσεων που θα συμπεριλαμβάνει Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟΤ και του ΥΠΕΚΑ που θα παρακολουθεί, θα συντονίζει και θα επιλύει προβλήματα της αδειοδοτικής διαδικασίας», ανέφερε και πρόσθεσε πως στους στόχους της κυβέρνησης είναι και η επιδότηση θέσεων εργασίας στον τουρισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα