ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

09:20 5/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Αργυρώ Λύτρα
(από το Έθνος)
Αγανάκτηση και οργή. Αυτά εξέφραζαν χθες οι πολίτες που σχολίασαν στο «Εθνος» τη διεκδίκηση των 800 - 850 πρώην βουλευτών ή των κληρονόμων τους για καταβολή των αναδρομικών...
αυξήσεων στις αποδοχές τους. Χαρακτηριστική ήταν στα σχόλιά τους η γενίκευση των πολιτικών ως προς το ήθος και την αξιοπρέπειά τους, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν. Ολοι εκφράζουν ζωηρά την αποδοκιμασία τους για την κίνηση των 800 στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση που διέρχεται σήμερα η χώρα, καθώς θεωρούν υπεύθυνους γι' αυτήν τον πολιτικό κόσμο
στο σύνολό του.
Κάνουν λόγο για «παραλογισμό», «πρόκληση», «έλλειψη ντροπής», ενώ υπογραμμίζουν τα ζητήματα διαφθοράς και ατιμωρησίας των πολιτικών, χρεώνοντάς τους ταυτόχρονα αποξένωση από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.
«Δεν βλέπουν ότι ο κόσμος πεινάει;», «Δεν ντρέπονται;», «Αυτοί φταίνε», ήταν μερικές από τις συχνότερες φράσεις που αποδίδουν τις απόψεις και τα συναισθήματα των περισσοτέρων για το θέμα.
Εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι στην πραγματικότητα οι πολιτικοί ζουν «εκτός τόπου και χρόνου» και ότι δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον.
Πολλοί θεωρούν ότι οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, νυν ή πρώην, θα έπρεπε να αποτελούν υπόδειγμα συμπεριφοράς και σύνεσης, ειδικότερα στην τρέχουσα συγκυρία, είναι ωστόσο πρόδηλη στα λόγια των πολιτών η έλλειψη οποιασδήποτε εμπιστοσύνης.
Αρκετοί ήταν οι πολίτες που μίλησαν στο «Εθνος» κάνοντας την οργή τους χείμαρρο ειρωνείας: «Θέλουν δηλαδή ένα διαμέρισμα. Ε, να τους δώσουμε αν δεν έχουν», «Να τους βγάλουμε ΕΚΑΣ», «Ε, δίκιο έχουν που θέλουν τα αναδρομικά τους, όλοι δεν θα πάρουμε;»...
Απογοήτευση
Ανάμεσα στους πολίτες που μίλησαν στο «Εθνος» βρέθηκαν κι εκείνοι που εξέφρασαν φειδωλά την πιο βαθιά απογοήτευση: «Δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω γι' αυτούς». Δεν έλειψαν κι εκείνοι που έκαναν αυτοκριτική, λέγοντας: «Εμείς φταίμε, εμείς τους ψηφίζαμε». Ενώ άλλοι ζητούσαν να μάθουν τα ονόματα των 800 ατόμων που διεκδικούν τις αναδρομικές αυξήσεις την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι χάνουν τους μισθούς και τις δουλειές τους.
Οκτώ πολίτες εκφράζουν μέσω του «Εθνους» την οργή τους για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Βασίλης, Συνταξιούχος ναυτεργάτης
Να παρέμβει ο εισαγγελέας
«Είναι άδικο και απολίτιστο αυτό που κάνουν. Εχουν κάνει τόσα σκάνδαλα, έχουν πάρει τόσες μίζες. Θα έπρεπε να έχει παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Οταν κλέβει ο πολίτης δεν παραγράφεται, όταν κλέβουν αυτοί παραγράφεται. Είναι παράλογο. Είναι παλιανθρωπιά. Πεθαίνουν νέοι άνθρωποι από την πείνα».
Νικήτας Βερύκιος, Μαθητής Β΄Λυκείου
Να μειωθούν οι μισθοί τους
«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό για βουλευτές. Ο καθένας χρειάζεται χρήματα, αλλά όχι και τόσα. Πρέπει να μειωθούν οι αποδοχές των βουλευτών. Πόσα θέλουν ακόμη. Ηδη βγάζουν πάρα πολλά. Δεν θα έπρεπε να έχουν κάνει καν αίτηση. Εκείνοι θα πρέπει πρώτοι να κάνουν κάτι για τη χώρα».<
Keywords
Τυχαία Θέματα