Παπανδρεου : θα ειμαστε η εκπληξη των εκλογων

08:16 20/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα κάνει την έκπληξη στις εκλογές της Κυριακής δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Γιώργος Παπανδρέου, στη μακράς διάρκειας συνέντευξης που έδωσε χθες αργά το...
βράδυ στην εκπομπή enikos της τηλεόρασης του STAR με το
Ν. Χατζηνικολάου.
Παράλληλα δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον κ. Σαμαρά, διότι έχει εμπειρία συνεργασία μαζί του και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έπαιξε στα ζάρια τις θυσίες του ελληνικού λαού, πήρε τα πιο σκληρά μέτρα, καθυστέρησε τα βήματα της χώρας με την εμμονή του στις εκλογές, έκανε πίσω στις μεταρρυθμίσεις και το μόνο που έκανε ήταν περικοπές και αύξηση των φόρων.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε για τον κ. Σαμαρά ότι τους τελευταίους μήνες «το έπαιξε Συριζαίος» και έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει και πάλι σε αξιοπιστία.
Για τον κ. Σαμαρά ανέφερε επίσης ότι πριν την ψήφιση του μνημονίου του είχε ζητήσει στήριξη και η απάντηση που πήρε αρχικά ήταν ότι θα έβλεπε την πιθανότητα συνεργασίας, αλλά λίγο αργότερα απέρριψε την πρόταση και μάλιστα διέγραψε βουλευτές, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, που ψήφισαν το μνημόνιο.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι στοχοποιήθηκε από το οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο γιατί δεν ήταν βολικός και θέλησε να κόψει τον ομφάλιο λώρο του κράτους με αυτό το σύστημα. Και διαβεβαίωσε πως ούτε ως Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι βολικός. Θα είμαστε δύσκολοι στις συνεργασίες είπε απαντώντας σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι «θα θέσουμε όρους».
Οι όροι που θα θέσει συνοψίζονται στη διαμόρφωση ενός ελληνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, στη νέα ελάφρυνση του χρέους, στη βοήθεια από τους εταίρους για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο τερματισμός της λιτότητας και όλα αυτά, ως συμφωνία πακέτο με τους εταίρους να τεθούν υπό την κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα. Το οποίο, όπως είπε, φοβάται το κατεστημένο, γιατί φοβάται τη φωνή του ελληνικού λαού, όπως έδειξε και η εμπειρία του 2011 με το δημοψήφισμα που είχε προτείνει τότε.
Επανέλαβε ότι πηγαίνοντας στις Κάννες είχε, στην ουσία ανατραπεί, καθώς και ότι ο κ. Βενιζέλος άλλαξε τη θέση του για το δημοψήφισμα, το οποίο δύο μέρες πριν είχε χαρακτηρίσει «λυτρωτικό». Αρνήθηκε ότι παρέδωσε την εξουσία στον κ. Σαμαρά, όπως του καταλογίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αντέτεινε ότι αυτοί που παρέδωσαν στον κ. Σαμαρά ήταν αυτοί που αποστάτησαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Επίσης διέψευσε ότι πρότεινε τον κ. Βενιζέλο για τη θέση του πρωθυπουργού.
Keywords
Τυχαία Θέματα