Παπαϊωαννου: δεν θα παρω την ευθυνη για το νομοσχεδιο

19:23 2/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Στους πολιτικούς αρχηγούς παραπέμπει ο υπουργός Δικαιοσύνης για το αν θα εισαχθεί ή όχι προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον κώδικα ναρκωτικών, καθώς δεν θέλει...
να επαναληφθούν στη Βουλή εικόνες σαν αυτές της αποχώρησης της ΝΔ και του ΛΑΟΣ από το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Ή συμφωνούν και φέρνουμε το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών στην Ολομέλεια ή εγώ
δεν θα πάρω την ευθύνη», δήλωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στην Βουλή. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι θα επιμείνει στην ψήφισή του, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, τα οποία έχουν ζητήσει την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου πριν έλθει στην Ολομέλεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως ξεκαθάρισε ότι αν δεν δοθεί «πράσινο φως» από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, δεν θα το φέρει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την στάση που τήρησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχωρώντας από την συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την συνοχή της κυβέρνησης. Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτή διαψεύδοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπήρξε απόφαση κατά την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, όπου υπήρξε απόφαση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις φυλακές. Ο υπουργός είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και υποστήριξε ότι «όπως μου επιβεβαίωσε ο πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι αληθές αυτό που είπε ο κ. Σαμαράς ότι δηλαδή υπήρξε απόφαση των πολιτικών αρχηγών να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών». Τέτοια απόφαση δεν υπήρξε», φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφορικά με τις ενστάσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για την διάταξη που αφορά την μετατροπή από κακούργημα σε πλημμέλημα για όσους διευκολύνουν την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα, είπε ότι είναι ανοιχτός στο να βρεθεί κοινός τόπος με τα υπόλοιπα κόμματα. Εξήγησε δε, ότι η σχετική ρύθμιση έγινε μετά από επίμονες παραινέσεις των δικαστών της Θράκης και της Κέρκυρας, όπου δέχονται τον κύριο όγκο λαθρομεταναστών, ώστε να εκδικάζονται άμεσα οι υποθέσεις όσων συλλαμβάνονται για την παράνομη διακίνησή τους. «Αν δεν το θέλουν, σκασίλα μου», είπε πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.
Keywords
Τυχαία Θέματα