Στη Βουλή η δικογραφία για το «φουσκωμένο» έλλειμμα

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή που αφορά στη λεγόμενη διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος το 2009 και προσέκρουσε σε πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό της δικογραφίας, « από το σύνολον του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία σχέσιν έχοντα με αξιόποινες πράξεις και με.....
πρόσωπα κατέχοντα θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας» και αφού παρατίθενται
τα ονόματα των μαρτύρων που κατέθεσαν για την υπόθεση σημειώνεται ότι στις περισσότερες καταθέσεις «γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 και για ύπαρξη ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβέρνησης και τότε αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών».

Η δικογραφία θα διανεμηθεί στα κόμματα ενώ η Βουλή καλείται το επόμενο διάστημα να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των υπόλοιπων μελών του οικονομικού επιτελείου.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει 60 τουλάχιστον βουλευτές να καταθέσουν πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή 30 βουλευτές πρόταση για σύσταση προανακριτικής, απόφαση την οποία λαμβάνει η Ολομέλεια της Βουλής με τουλάχιστον 151 ψήφους.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και νυν ΥΠΕΚΑ, αναφερόμενος στο θέμα, υπενθύμισε την αναξιοπιστία των στατιστικών επί κυβέρνησης ΝΔ και χαρακτήρισε την παραπομπή της υπόθεσης στην Βουλή ως μία καλή ευκαιρία για να συζητηθεί το ύψος του ελλείμματος και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε.

« Εγώ και η κυβέρνηση», είπε, « είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όλα τα στοιχεία για να σταματήσει να ποινικοποιείται η αλήθεια».

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα