Π. καψης: ξεπερασε τον αντερσεν - ψιχαλες στο μαξιμου(!!!)

Γράφει ο Κ.Π.
Aγαπητό Fimotro,
«Κατήγγελαν με τους βαρύτερους χαρακτηρισμούς τη διεφθαρμένη ΕΡΤ που βρισκόταν σε μόνιμη απεργία, επί χρόνια. Κι ύστερα μας κατήγειλλαν όταν κλείσαμε την ΕΡΤ για να δημιουργήσουμε στη θέση της ένα σύγχρονο...
οργανισμό αντικειμενικό ραδιοτηλεόρασης». Αυτά έλεγε ο Α. Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη
στις 7-9-2013. Σήμερα 11-10, ακριβώς 4 μήνες μετά το «μαύρο», που είναι αυτός ο «σύγχρονος αντικειμενικός οργανισμός;»

Αγαπητέ πρόεδρε, κάποιοι σας παγίδευσαν, σας πρόδωσαν, σας εξέθεσαν. Πάρτε μέτρα για ότι σάπιο υπάρχει γύρω σας, πριν αρχίσει να μολύνει και εσάς το ραδιοτηλεοπτικό απόστημα! και οι «ψιχάλες» στο Μαξίμου δυναμώσουν! Ο νέος υπό ίδρυση ραδιοτηλεοπτικός φορέας- και το λέω μετά λόγου γνώσεως-βρίσκεται σε άσχετα χέρια και σε μια έωλη κατάσταση, παρά τις εξαγγελίες των αρμοδίων και τις δηλώσεις για γρήγορη λειτουργία και αντικειμενικότητα!! Το ΕΣ το ΔΣ και ο αρμόδιος υφυπουργός, στους οποίους αναθέσατε τη λειτουργία, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, παρά μόνο φιλικές και πολιτικές συγγένειες. Λόγια και παραμύθια του αέρα που ξεπερνούν ακόμα και τον Hans Christian Andersen μπορούν να χαρακτηριστούν τα μέχρι τώρα λεγόμενα του κ. Καψή και συνεργατών που επέλεξε από την πρώην «διεφθαρμένη» ΕΡΤ και όσους διόρισε με «διαγωνισμό»(!) σε επιτροπές και συμβούλια. Εκτός εάν έχετε αποφασίσει να διαλυθεί ο φορέας οπότε αλλάζουν τα δεδομένα...

Δεν μπορεί ο κ. Καψής να διορίζει Φορτσάκη και Προκοπάκη και να μιλά στο 6ο συνέδριο της ΕΒU ότι: Στόχος της Κυβέρνησης, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα στηρίζεται: «.στην ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις, τον απεγκλωβισμό από συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, την αντικειμενική πληροφόρηση, τη χρηστή διαχείριση, την έμφαση στην ποιότητα και την στήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών..».
Το ίδιο δήλωνε και ο κ. Φορτσάκης όταν διοριζόταν ότι: «Βασικό μας μέλημα είναι να εγγυηθούμε τη διαφάνεια της διαδικασίας και της ανεξαρτησίας του νέου φορέα, από κάθε κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα διεθνών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων.».
Με ποιους κύριε πρωθυπουργέ; Ο κ. Μάναλης όταν είχε αναλάβει την ΕΡΤ, μετά το Νίκο Σίμο, είχε δηλώσει: «Ήρθα για να βελτιώσω και να αναβαθμίσω την ΕΡΤ και όχι να την κλείσω...» και την αναβάθμισε!!! Ποιος κοροϊδεύει ποιόν!

Οι συνθήκες δημιουργίας της «ΔΤ» με την πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση της ΕΡΤ και την ποδηγέτησή της από τον αρμόδιο υφυπουργό, έως τους εξευτελιστικούς όρους πρόσληψης και εργασίας του προσωπικού της, προδικάζουν, ότι η εξάρτηση της από το κράτος θα είναι διαρκής.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η επίσπευση της συγκρότησης της ΝΕΡΙΤ έγινε στον αέρα από κάποιους ανεγκέφαλους, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, προκαλώντας τη μήνη της κοινωνίας και τον διεθνή διασυρμό. Η κυβέρνηση θέλει προφανώς να τη χρησιμοποιήσει αποκλειστικά προς ίδιον όφελος στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και όχι για να παράγει κάποιες δημόσιες αξίες και να μην χάσει με τίποτα τη μοναδική προπαγανδιστική ευκαιρία.

Αυτά δείχνουν, ότι η όποια επιχείρηση επανίδρυσης της δημόσιας τηλεόρασης από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, πέρα από τα νομικά, τεχνικά, εργασιακά, διοικητικά και άλλα προβλήματα λειτουργίας. Σε συνδυασμό με τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί να την τρέξουν, είναι αδύνατον να εφαρμόσει το βασικό κανόνα λειτουργίας μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αντώνη Σαμαρά, η μπάλα βρίσκεται στο δικός σου γήπεδο. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, δικαιολογίες δεν υπάρχουν, πάρε αποφάσεις όσο είναι καιρός και διώξε αυλοκόλακες και παράσιτα! Άνοιξε το ραδιομέγαρο και προχώρα στο επόμενο βήμα. Υπάρχουν λύσεις μέσα από τους εργαζόμενους. Καψήδες, Φορτσάκηδες και Προκοπάκηδες δεν θα δώσουν λύση.

Αυτή είναι στα χέρια των ειδικών και όχι των άσχετων! Δεν έχεις βαρεθεί να σε εκθέτουν μέσω του πρώτου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας; Τα εκατομμύρια που χάθηκαν από την ΕΡΤ και αυτά που ξοδεύονται για τη λειτουργία του ανύπαρκτου «μορφώματος» ΔΤ χωρίς έλεγχο και αδιαφανείς διαδικασίες, αν δε συγκινούν το Μαξίμου, ας προκαλέσουν το ενδιαφέρον κάποιου εισαγγελέα επιτέλους!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα