''ειναι πολυ νωρις να μιλαμε για νεα μετρα για την ελλαδα''...

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέα μέτρα για την Ελλάδα, πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγηση της τρόικας, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ...
σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Συνόδου του Ταμείου.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι αν χρειαστούν νέα
μέτρα για την Ελλάδα, δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα είναι οριζόντια.
Ακόμη σημείωσε πως το ΔΝΤ δεν επιθυμεί νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και παρέπεμψε στα αποτελέσματα που αναμένεται να φανούν από τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, είναι σημαντικό να υπάρξει πρόοδος στη φορολογική μεταρρύθμιση καθώς υπάρχει η ανησυχία πως η σκληρή λιτότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά δεν θα τους επιτρέψει να αντεπεξέλθουν στις βαριές φορολογικές υποχρεώσεις των επόμενων μηνών.
Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για το θέμα του ελληνικού χρέους, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να το οδηγήσουν σε βιώσιμο επίπεδο.
Όπως είπε, οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχουν δεσμευτεί ότι θα λάβουν μέτρα μείωσης του χρέους εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές Πλεόνασμα.
«Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες και πάντα έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό», ανέφερε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα