Ολαντ : δεν θα δεχθω μαζικες απολυσεις εργαζομενων

21:05 28/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι μια κυβέρνηση με τον ίδιο επικεφαλής θα αντιδράσει απέναντι στα σχέδια των εταιρειών να προχωρήσουν σε περικοπές θέσεων εργασίας. Ο 57χρονος υποψήφιος...
αναμένεται - σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις - να είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 6 Μαΐου, επικρατώντας
του σημερινού προέδρου Νικολά Σαρκοζί κυρίως εξαιτίας της αποτυχίας του συντηρητικού ηγέτη να τηρήσει την δέσμευσή του και να μειώσει το σταθερά υψηλό ποσοστό της ανεργίας στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος οδεύει προς το να γίνει ο πρώτος Γάλλος πρόεδρος εδώ και πάνω από 30 χρόνια, που θα ηττηθεί στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί, δέχτηκε νέο πλήγμα την Πέμπτη όταν το ποσοστό της ανεργίας έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 1999. Η ανεργία στη Γαλλία δεν έχει πέσει κάτω από το 7% τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Ολάντ είπε ότι τα συνδικάτα ήδη προειδοποιούν ότι οι εταιρείες προετοιμάζονται για σειρά απολύσεων μετά το τέλος της προεδρικής εκστρατείας, στη διάρκεια της οποίας ο Σαρκοζί έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφύγει το κλείσιμο μεγάλων βιομηχανιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα