Ο βαρουφακης μιλα για κλεισμενη συμφωνια...

12:45 3/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Να θολώσει τα νερά για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος επιχειρεί η κυβέρνηση, στις τάξεις της οποίας όπως φαίνεται...
επικρατεί απόλυτη σύγχιση για το τι μέλλει γενέσθαι από τη Δευτέρα.

Έτσι την ώρα που από τις Βρυξέλλες διαμηνύεται ότι οι όποιες συζητήσεις θα ξεκινήσουν μετά το δημοψήφισμα
ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε μιλώντας την Παρασκευή σε ιρλανδικό ραδιόφωνο ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξαν ιδιωτικές επαφές της κυβέρνησης με την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Η συμφωνία είναι «πάνω-κάτω» κλεισμένη δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης λέγοντας ότι «κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας είχαμε ιδιωτικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μας κατέθεσαν προτάσεις».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα είπε ότι αν το αποτέλεσμα είναι «ναι» η κυβέρνηση απλά θα υπογράψει την πρόταση της 25ης Ιουνίου.

«Θα είμαστε πιστοί στο ότι θα περάσουμε από τη Βουλή μια πρόταση με την οποία δεν συμφωνούμε» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης και εκτίμησε ότι ακόμα και αν οι πολίτες ψηφίσουν «ναι» θα είναι μια πολύ οριακή νίκη.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη το προηγούμενο διάστημα χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο λάθος το ότι πιστέψαμε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου». «Ίσως εκείνη τη στιγμή δεν αντιδράσαμε πιο σοβαρά και συγκεκριμένα σε αυτό το γεγονός» πρόσθεσε.

Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν ήταν η κυβέρνηση που απέτυχε αλλά το Eurogroup καθώς «απέτυχε να δεχθεί μια συμφωνία που κάθε νοήμων οικονομολόγος θα δεχόταν».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» η συμφωνία που θα υπογραφεί θα περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους ενώ χαρακτήρισε τα όσα είπε την Πέμπτη το ΔΝΤ ως «μουσική για τα αυτιά μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα