Προμηθευτες εσυ: exoυμε υλικα μεχρι τελος ιουλιου...

11:15 3/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι τέλος Ιουλίου επαρκούν τα αποθέματα ιατρο-τεχνολογικών υλικών που χρειάζονται τα δημόσια νοσοκομεία...
Οι περισσότερες εταιρείες έχουν μειώσει τις παραδόσεις υλικών και φροντίζουν να εφοδιάζουν την αγορά με τα απολύτως αναγκαία υλικά.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατροτεχνολογικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), ο κλάδος προσπαθεί να τροφοδοτεί απρόσκοπτα τα νοσηλευτικά ιδρύματα με τα απαραίτητα υλικά, ωστόσο δεν μπορούν να αποκλειστούν οι ελλείψεις τις επόμενες τρεις με τέσσερις
εβδομάδες.

«Τα αποθέματα των εταιρειών-μελών του ΣΕΙΒ επαρκούν για 20 - 30 ημέρες, πλην ορισμένων εξειδικευμένων υλικών όπου πιθανόν να έχουν ήδη εμφανιστεί ελλείψεις στα Νοσοκομεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΙΒ.

Στην παρούσα φάση η εμπλοκή οφείλεται στο ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορά στις εισαγωγές Ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι ακόμη στη φάση της υλοποίησης και δεν έχει εφαρμοστεί από τις τράπεζες. Η ανησυχία όμως των εκπρόσωπων του ΣΕΙΒ παραμένει, ακόμη και εάν ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος της ΠΝΠ, διότι εισπράττουν επιφύλαξη από τους οίκους του εξωτερικού. Επισημαίνουν ότι «οι Οίκοι του εξωτερικού έχουν αυξημένη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και είναι επιφυλακτικοί στην εκτέλεση των παραγγελιών προς τους αντιπροσώπους τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα